2024. április 22., hétfő

Fókuszban a gyerekek

Budapesten járt a kevi Móra István Művelődési Egyesület

A kevi Móra István Művelődési Egyesület a hét végén részt vett az Alulteljesítő tehetségek fejlesztése az elfogadóbb és befogadóbb tehetségbarát társadalomért című Erasmus+ projekt zárórendezvényén Budapesten a Benczúr Hotelben, ahol a Partnerországok Tehetségnapján bemutatták a projekt részeredményeit és sikereit.
A helyszínen találkoztak a programban részt vevő fiatalok, a pedagógusok és a szülők. Az erdélyi Amőba alapítvány, a Létra egyesület, valamint a Móra István Művelődési Egyesület közösen mutatta be az elkészült projekteket, továbbá lehetőség volt a szakmai eszmecserére is.
Perpauer Attila, az egyesület elnöke elmondta, hogy a Móra István Művelődési Egyesület csapata bemutatta a vályogverést, kiállította az Épített örökség elnevezésű pályázat díjazott munkáit, valamint a Farsangi fánk kreatívan pályázatának alkotásait is, amelyet a Móra Tehetségpont hirdetett meg az Erasmus+ projekten belül.
– Kiállították még a rongyszőnyegeket, valamint Drenkovics Izabella újrahasznosított anyagokból készült táskáit és párnáit. A szekciófoglalkozásokon levélcserépfestés volt, akit pedig a kreatív gondolkodás érdekelt, ördöglakattal is foglalkozhatott. A részvevők a délutáni foglalkozáson mozgásos kreatív műhelyben, valamint irodalmi tevékenységben vehettek részt. A partnerországok tehetségnapja után rövid kiránduláson vettek részt a diákok, és megtekintették a Magyar Zene Házát, a Néprajzi Múzeumot és a Hősök terét. Köszönjük az Európai Bizottságnak, valamint a partnerországok pedagógusainak, a részvevőknek, hogy a programot sikeresen és tele élményekkel valósítottuk meg. Közös megegyezés alapján ezt a kiváló együttműködést folytatni fogjuk – fogalmazott Perpauer Attila.