2024. július 15., hétfő

Forgalomkorlátozások

Az Újtelepen kerülőutakon közlekednek a buszok

A városi közlekedési igazgatóság döntésének értelmében július 1-jétől kezdve a 7a, 7b, 18a, 18b, 51a, 51b, 52, 53, 54, 55, 55 és az 56-os autóbuszjáratok, valamint a Koteks Viscofan és a városi hőtelep ipari övezetébe fuvarozó buszok útvonala ideiglenesen megváltozik. A Futaki út és a Miloš fejedelem körút kereszteződésénél már huzamosabb ideje aszfaltburkolat-felújítási munkálatok folynak, a forgalomkorlátozás mostanáig a Veternik irányában igyekvőket érintette. Az útfelújítási munkálatok miatt a Mačvai utca és a Miloš fejedelem sugárút közti szakaszt lezárták, most az úttest másik felén kezdődnek a munkálatok. Az autóbusz-forgalom az elkövetkező hetekben az alábbiak szerint bonyolódik majd le: a 7a és 18a járatok a Pavle pátriárka sugárút és az Ilarion Ruvarac utca kereszteződésénél jobbra fordulnak az Ilarion Ruvarac utcába, innen a Bata Brkić utcába, majd a Jovan Dučić sugárút kereszteződéséig. Balra kanyarodnak a Jovan Dučić sugárútra, majd innen a végállomásig, a fordulópontig. Az útvonal módosított részén a buszok megállnak a kijelölt megállókon, Az Ilarion Ruvarac utca 25. előtt ideiglenes buszmegállót jelöltek ki.

A 7b és a 18b járatok ugyanezt az útvonalat használják, ugyancsak megállnak azokon a pontokon, ahol a városi tömegfuvarozó közvállalat megállóhelyei vannak. 

Csatornázás a Limánon

A Veljko Petrović utcában az elmúlt napokban betemették a földbe helyezett új csatornavezetékeket, az árkokat betömték földdel és zúzott kővel. Erre húzzák majd rá az új aszfaltréteget, de a tapasztalat azt mutatja, hogy erre esetenként bizony sokat kell várni. Az építkezési kerítéseket azonban hamarosan elviszik, és ez az utca, azaz a Jiriček és a Milka Grgurov utca közötti szakasz – ha óvatosan és csak nagyon kis sebességgel is – hamarosan ismét használható lesz az autósok számára.

Nyitókép: A Futaki úton, az Újtelepen július elsején megváltozik a forgalmi rend, közlekedési dugók alakulnak majd ki, aki csak teheti, ne autózzon erre! (Ótos András felvétele)