2024. április 17., szerda

Fásítás mindenhol

Teljes gőzzel folyik a fásítás Újvidéken, az önkormányzat korábbi bejelentésével összhangban a kertészek most fokozott ütemben igyekeznek elhárítani a tavalyi, júliusi viharok okozta károkat.

Az Európa sugárút melletti zöldfelületeken tegnap 41 kőrisfát ültettek el, a Közegészségügyi Intézettől kezdődően a Pirosi út irányába. Két nappal korábban 38 facsemetét ültettek el a Pirosi úton lévő körforgalom és az autópálya között húzódó szakaszon. A Városi Kertészet Közvállalat illetékeseinek tájékoztatása szerint mind a 79 kőrisfát a városi önkormányzat Környezetvédelmi Igazgatósága által finanszírozott, zöldesítési projekt keretein belül ültették el. A közvállalat kertészei a Pirosi utcában három tulipánfát, míg a Branimir Ćosić utcában három kifejlett hársfát ültettek el. A Belgrádi sétány mentén, a Živko Radovanović, a Dronjak fivérek, az Anđa Ranković és a Stevan Hristić, valamint a Partizán bázisok utcában, a Žarko Zrenjanin Általános Iskola udvarában, továbbá a limáni Stefan despota sugárút, a Balzac, a Népfront, a Banović Strahinja és az Ivo Andrić utcák által körülhatárolt lakóblokkok területén is.

A kertészek a péterváradi híd felüljárójánál és a Svetozar Marković Gimnáziumnál megkapálták és gyomtalanították a kétéves virágágyásokat és a bokrokat. A Šupljikac vajda utcában, az Anđa Ranković és az Anton Urban utcák által körülhatárolt lakóblokkok területén megmetszették a díszbokrokat. Az újtelepi, városi parkban különböző védőszerekkel kezelték a rózsákat, a bokrokat és az alacsonyabb fákat.