2024. február 28., szerda

Székházunkban járt a Mikulás

A legkisebbek legnagyobb örömére ma délután a Magyar Szó újvidéki székházába is megérkezett a piros ruhás nagy szakállú. A harmadik emeleten lévő díszterem majdhogynem szűknek bizonyult a Mikulást beváró kollégák és gyermekeik számára. Érkezése előtt a kicsik mikuláshívogató dalocskákkal várták, eközben füleltek, és amikor meghallották a csengő csilingelését, ujjongva köszöntötték.

Dávid Csilla felvétele

Dávid Csilla felvétele

Nagyjából negyven gyermek kapott ajándékcsomagot, ők hálából szavaltak a vendégnek, megajándékozták fenyőfát ábrázoló és egyéb, ünnepi hangulatú rajzaikkal. A nagy szakállú nemcsak édességeket és rágcsálnivalót, hanem játékokat, legó-tűzoltóhelikoptert, zöld legó-Nindzsát és hasonló, a gyermekek kreativitását fejlesztő apróságot is hozott a puttonyában. Garbac Sarolta kolléganőnk ért a kicsik nyelvén, a Mikulás segédje szerepében neki köszönhető, hogy elég hangosan énekeltek, hogy a várva várt vendég meghallotta őket, és hogy odatalált.

Dávid Csilla felvétele

Dávid Csilla felvétele

Mézeskalács és gurábli jutott mindenkinek, a süteményeket a lapkiadó kft. munkatársai készítették, és talán mondanunk sem kell, a Mikulás jelmezébe munkaközösségünk egyik megbecsült, nyugdíj felé kacsingató tagja bújt.

Tavaly látogatott el a Magyar Szó Lapkiadó Kft. székházába először a Mikulás, az ünnepséget az idén is közösségépítő szándékkal szervezték meg. Az idén is kollégáink tíz évnél fiatalabb gyermekei kaptak csomagot, a bátrabbak az ölébe ültek, de akadtak olyanok is, akik megijedtek tőle.

Az esemény hangulatát a székvárosban ma délután hullott hó tette teljessé, annak ellenére, hogy összefüggő hótakaró nem alakult ki.

 

Nyitókép: Dávid Csilla felvétele