2024. február 23., péntek
KÖRKÉRDÉS

Bálozni mindenki szeret

A Petőfi Sándor MMK-ban nemrégiben a Petőfi-napok elnevezésű programsorozat keretében megnyílt a Mimóza kézimunkacsoport tagjainak munkáiból összeállított kiállítás, és megtekinthettük a PeArt csoport művészeinek alkotásaiból összeállított, Uri Ferenc emléktárlatot is. Fergeteges koncertet adott a magyarországi Don’t Stop the Queen tribute zenekar, a hétvégén pedig már a karácsonyi ünnepkörre ráhangolódva történtek az aktivitások. Szombaton adventi koszorúkészítő műhelymunkát szerveztek, december 9-én pedig már a Mikulás is megérkezik a Központba. Azonban az összes, közkedvelt rendezvényük közül kétséget kizáróan a bálok a legnépszerűbbek. Ezek közül is a Katalin-bálra várják rendszerint a legtöbb vendéget. Ezt a bulit a múlt szombaton tartották meg, mi is ott voltunk, megkérdeztük a mulatozóktól, hogy miért kedvelik ezeket a zenés rendezvényeket?

Dupák Imre: – Gyerekkorom óta járok a petőfis rendezvényekre és bálokra. Egész kicsi voltam, de már akkor is voltak itt rendezvények, csak akkor még nem Petőfinek hívták a központot. Amióta Petőfinek hívják, azóta is töretlenül járok ide, táncestekre, teadélutánokra is. Az utóbbiakat mostanában, a járvány utáni időszakban hiányolom, nem tudom, hogy szerveznek-e majd ismét ilyeneket. A bálokat kedvelem a legjobban, a zenét és a társaságot is, az étel és az ital kevésbé fontos.

 

Dupák Imre (Fotó: Ótos András felvétele)

Dupák Imre (Fotó: Ótos András felvétele)

Mavrenszki Margit: – Legalább húsz éve már ide járok bálokra, nagyon jól érzem magam itt. A kedvem szerinti a zene, minden szórakoztató, a szint nem túl magas, nem megterhelő, nekem való. Ez a fiatalember, aki ma zenél, a Tinifesztivál győztese volt. Mindegyik bál mostanáig nagyon jó volt, az, aki szeret táncolni, annak különösen megfelel ez a ritmus.  

 

Mavrenszki Margit (Fotó: Ótos András felvétele)

Mavrenszki Margit (Fotó: Ótos András felvétele)

Nagy Róza: – Alig vártuk már, hogy a Petőfiben ismét megkezdődjenek a rendezvények, sokáig tartott a felújítás. Most nagyon örülünk annak, hogy jöhetünk, ez az első bál a rekonstruált épültben. Középiskolás koromban is ide jártam, néptáncra, nagyon hiányzott már. Ez az egyetlen hely, ahol mi, magyarok találkozhatunk, ahol magyarul beszélgethetünk, magyar zenét hallgathatunk. Nagyon szeretek ide jönni, minden bálra eljövök, és a jövőben is el fogok jönni.

 

Nagy Róza (Fotó: Ótos András felvétele)

Nagy Róza (Fotó: Ótos András felvétele)

KARÁCSONYRA HANGOLDÓVA

Ladisity Melinda, a központ rendezvényszervezője bejelentette, hogy a következő, fergeteges bál a szilveszteri mulatság lesz, ezt már meghirdették, azaz a jegyfoglalás már elvégezhető. – December a karácsonyról szól, lesz egy karácsonyi koncertünk is, erről Facebook-oldalunkon és a Magyar Szóban értesítjük vendégeinket – emlékeztetett a szervező.

Nyitókép: Ótos András felvétele