2023. december 5., kedd

Jégerdő a Duna parkban

A Duna parkban már a múlt héten megkezdődtek az immár nyolcadik, Jégerdő elnevezés alatt futó, téli, mindenekelőtt gyermekek számára elképzelt rendezvény előkészületeinek munkálatai. A munkások most rakják össze azokat a platformokat, amelyekre majd ráépítik az alkalmi jégpályát, a programplatform keretében december 15-e és 2024. január 14-e között bonyolítják le az aktivitásokat. Ez alatt az idő alatt lehet majd korcsolyázni a parkban felállított, ideiglenes pályán.

A munkálatok első szakasza során tehát egy elkülönítő, pázsitvédő deszkaemelvényt állítanak fel, erre helyezik rá a teljes, szükséges infrastruktúrát. A munkálatok miatt, akárcsak a korábbi években, az idén is ideiglenesen lezárják a park belterületét körülvevő gyalogjárda bizonyos részeit. Az idén a központi korcsolyapálya és a hozzá tartozó körpálya 1500 négyzetméteres lesz. A Duna park egyedülálló hangulatát ezúttal is a Jégváros fogja teljessé tenni, helybeli kézművesek és művészek kínálják majd portékáikat.

 

Nyitókép: Az ideiglenes jégpályát deszkaplatformokra építik, így talán nem teszi majd tönkre alatta a talajt, és tavaszra kinőhet a fű (Fotó: Dávid Csilla felvétele)