2024. június 21., péntek

Újra elsők a törökkanizsai lányok

A KMV-n az énekcsoportok kategóriájában diadalmaskodott a Tiszácska leánykar

A Középiskolások Művészeti Vetélkedőjén a népzenei énekcsoportok kategóriában első helyezést ért el a törökkanizsai Tiszagyöngye Művelődési Egyesület Tiszácska leánykara. A leánykar 2013-ban alakult meg az egyesület szakcsoportjaként. Kovács Magdaléna, a Tiszagyöngye elnöke elmondta, hogy a csoport legfőbb küldetése a népdaléneklés szeretetének átadása.
– Az asszonykórus ötlete volt létrehozni a Tiszácska leánykart, hogy utánpótlást biztosítsanak maguknak. A KMV-n már többször is részt vettek a lányok, és 2022-ben második helyezést értek el, majd 2023-ban megszerezték az első helyet, amelyet idén újra bezsebeltek. Csókai népdalokat énekeltek az énekcsoportok kategóriában. Művészeti vezetőjük Varga Anna. Az egyesület nagyon büszke a lánykarra, de úgy hiszem, a lányok egy kicsit szomorúak is, hiszen ez volt az utolsó KMV-jük, mivel idén befejezik a középiskolát. Remélem, hogy közülük sokan folytatják az éneklést, és tovább dolgoznak velünk. Nagyon lelkes a csapat, és tudom, hogy akik Törökkanizsa községben maradnak, azokra a továbbiakban is számíthatunk – mondta az egyesület elnöke.
A Tiszácska leánykar tagjai: Orosz Flóra, Mihók Emese, Bacsó Zsanett, Dancsó Zsófia, Szabó Szonja, Barlangó Anabella és Szulomár Nóra.
 

Nyitókép: A törökkanizsa Tiszácska leánykar