2024. július 21., vasárnap

Népi kézművestábor Bajsán

Kézművestábor felnőttek és gyermekek számára júliusban a bajsai Etno-ház udvarában

Július 1-je és 5-e között tartják meg a 21. kézművestábort felnőttek számára, július 1-je és 3-a között pedig gyermekek számára a bajsai Etno-ház udvarában. A gyermekek számára a foglalkozás 17 óráig tart. Idén is kiváló oktatók érkeznek Bajsára, és számos foglalkozás közül választhatnak a kézművesség iránt érdeklődők: bőrművesség, nemezelés, hímzés, szövés, rátétes technika, gyékény- és csuhéfonás, hálókötés.

Terényi Gyöngy bőrműves, népi tárgyalkotó iparművész a baranyai Átáról érkezik, foglalkozása középpontjában a tervezés jelentősége áll majd a bőrművességben, elméleti és gyakorlati útmutatót kínál a bőrtárgyak készítéséhez. Főként a bőrművesség alapjait már ismerő jelentkezőket várnak erre a foglalkozásra!

Zuberec Vera hímző, csipkekészítő népi tárgyalkotó iparművész Újvidékről érkezik, és idén a székely keresztszemes hímzést oktatja Bajsán.

Bors Franciska nemezkészítő szakoktató Szegedről érkezik. A nemezkészítés különféle technikáit mutatja meg az érdeklődőknek.

Kis Istvánné Erzsébet és Csomor Lászlóné Sára a hevesi Csillagvirág Népművészeti Egyesületből érkeznek, tőlük lehet elsajátítani a szövést és a rátétes technikát.

Szuhankó Sándor a szálas anyagok oktatásával foglalkozik. Az idei táborban is, ahogyan azt mindig teszi, az érdeklődők igénye szerint oktat gyékény- és csuhétárgy-készítést, valamint hálókötést.

Gyermekfoglalkozások: fazekasság, szövés, gyöngyfűzés, nemezelés.

Kérdés vagy jelentkezés esetén forduljon Szuhankó Ruzsenához a következő elérhetőségek valamelyikén: tel.: 064/342-9124, e-mail: etnobajsa@hotmail.com.

 

Szervező: Etno Hagyományápoló Kézművesek Köre

Szakmai partner: Hagyományok Háza Hálózat – Vajdaság

Nyitókép: 21. Nemzetközi Népi Kézműves Tábor