2024. június 13., csütörtök
HELYHATÓSÁGI VÁLASZTÁSOK 2024

Májusi koncert, kézműves kiállítás, filmvetítés

Gazdag programsorozat Bácskossuthfalva falunapi rendezvénysorozatának pénteki napján is

Az Id. Kovács Gyula Általános Iskolában a hagyományos Májusi koncert dallamaival folytatódott pénteken a falunapi programsorozat Bácskossuthfalván, amelynek keretében bemutatkoztak a tanintézmény tehetséges diákjai. Közülük többen is a Topolyai Zeneiskola valamelyik hangszer szakára járnak. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Szatmári Adrián Topolya község elnöke, a VMSZ topolyai listavezetője, valamint a Bácskossuthfalva helyi közösségének a tanácstagjai és több meghívott tanintézmény vezetője is.

Köszöntőt dr. Crnkovity Gábor, a házigazda iskola igazgatója mondott, majd megjutalmazták a tanintézmény kiemelkedő zenei teljesítményét nyújtó tanulóit, és megköszönték a végzős nyolcadikos énekkaros diákok helytállását. Ez után az Ady Endre Művelődési Központ mézeskalács készítő, gyöngyfűző, tojásfestő, gyertyakészítő és quilling szakköre keretében készült munkákból nyílt kiállítás a színház előcsarnokában, ahol Tímár Gabriella elnök köszöntötte a jelenlevőket.

Zsúfoltságig megtelt helyi, környékbeli, szabadkai és topolyai érdeklődőkkel a színház nézőtere, a közönség Koltai Lajos: Semmelweis című filmjének vetítését érkezett megtekinteni a Vajdasági Magyar Szövetség és a Vajdasági Vándormozi szervezésében. A vendégeket Német Klaudió a helyhatósági választások egyik falubeli jelöltje köszöntötte. Üdvözölte, egyebek mellett, Juhász Bálintot a tartományi képviselőház és a VMSZ Intéző Bizottságának elnökét, valamint Szatmári Adrián községi elnököt, listavezetőt. Ezt követően bemutatta a választások többi bácskossuthfalvi jelöltjét, Csúszó Enikőt, Kucor Róbertet, Blazsik Tímeát és Fazekas Róbertet.

Juhász Bálint hallgatóságához szólva felhívta a figyelmet, hogy minél nagyobb számban vegyenek részt a június 2-ai helyhatósági választásokon, mert az a tétje, hogy fejlődhet-e a jövőben Bácskossuthfalva, és a község többi faluja, valamint Topolya, vagy megtorpan az eddigi úton.

Közel 400 ember volt kíváncsi Bácskossuthfalván a Semmelweis című film vetítésére

Közel 400 ember volt kíváncsi Bácskossuthfalván a Semmelweis című film vetítésére

Nyitókép: A bácskossuthfalvi Id. Kovács Gyula Általános Iskola alsós és felsős diákjaiból álló kórus fellépése