2024. június 14., péntek

Aska és a farkas Debrecenbe utazik

A topolyai Mosolycsaló színjátszó csoport 12 éves fennállása óta harmadszor kap meghívást a Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozó és Fesztivál rendezvényre, amelyet az idén június 7-e és 8-a között tartanak meg Debrecenben. A Mosolycsalók az Aska és a farkas című musicalt mutatják majd be a színvonalas eseményen.

– A Vajdasági Gyermekszínjátszó Találkozót 16. alkalommal szervezték meg Bácsfeketehegyen, amelyen az idén 20 csapat 21 előadását a dr. Mezei Kinga, Jászai Mari-díjas színész, rendező, Sramó Gábor rendező, a pécsi Bóbita Bábszínház igazgatója és Tölgyfa Gergely drámapedagógus, független alkotó alkotta szakmai zsűri értékelte. Minden előadás minősítést és kiértékelést kapott. Amikor még csak az derült ki a vajdasági előválogatóban, hogy arany minősítést kaptunk, a lelkes csapat már a debreceni szállás szobabeosztásával foglalkozott. Ennyire bíztak magukban, nagyon akarták! A bírálóbizottság két előadást javasolt továbbjutásra a Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozó és Fesztiválra, amelyre az idén Szenttamás és Topolya a továbbjutó. Óriási öröm és elismerés ez a számukra! Remélem, méltón képviseljük majd Vajdaságot – nyilatkozta lapunknak Jankovics Andrea, a Mosolycsalók vezetője, a darab rendezője.

A fiatal színjátszók utaztatási költségeit Topolya község önkormányzata támogatja. A színtársulat egyébként A kopasz énekesnő című darabot adja elő a topolyai színházban. A többszörösen díjazott előadásra a belépés önkéntes adomány. A fiatalok a MAdT-táboron való részvételre gyűjtenek. Helyfoglalás, bővebb információ a 024/713-515-ös telefonszámon.

Nyitókép: Jankovics Andrea felvétele