2024. április 24., szerda

Topolyán koncertezik a Tankcsapda

A harmadik Lake Fest színpadára érkezik a méltán híres magyarországi rockegyüttes, előzenekaruk a vajdasági Phrenia lesz

A Lake Festet június 21-e és 23-a között, idén már harmadik alkalommal rendezik meg a topolyai félszigeten, ahogyan azt a szervezők decemberben bejelentették. A fesztivál fővédnöke ez alkalommal is Topolya község önkormányzata. Kedden délután Szatmári Adrián, Topolya község polgármestere és Bicók Tamás, a fesztivál tulajdonosa írták alá a támogatásról szóló szerződést Topolyán.

Az idei program annyiban tér el az előző évekétől, hogy egy ingyenes nulladik nappal indul a buli a tóparton, amit aztán két felejthetetlen éjszaka követ majd a félszigeten. 
Szatmári Adrián polgármester elmondta, hogy fontos számukra ez a rendezvény, hiszen Vajdaság egész területéről Topolyára vonzza a fiatalokat, növelve ezzel is a város látogatottságát és ismertségét. Hozzátette, hogy ezelőtt két alkalommal szervezték meg a fesztivált a városban, és azt látták, hogy nő a látogatók száma, ezért úgy döntöttek, hogy továbbra is érdemes támogatni a rendezvényt.

Bicók Tamás és Szatmári Adrián a topolyai polgármesteri hivatalban

Bicók Tamás és Szatmári Adrián a topolyai polgármesteri hivatalban

A Lake Fest a szerződés-aláírással egy időben bejelentette az első fellépőket, amelyek közül kiemelkedik a magyarországi Tankcsapda zenekar. Bábi Orsolya, a fesztivál igazgatója szerkesztőségünknek elmondta, hogy a magyar rockegyüttes már hosszú évek óta nem járt Vajdaságban, így nagy érdeklődésre számítanak. 

– Az együttes 1989 óta zenél, és mai napig látványos színpadtechnikával és egyedi stílusával nyűgözi le a közönséget. Előzenekaruk nem más lesz, mint a hazai Phrenia együttes, akik modern elektronikus metálzenét játszanak, és számos helyen felléptek már itthon és külföldön egyaránt – mondta az igazgató.

Bábi Orsolya rámutatott arra, hogy az elővételes jegyek már kaphatóak a fesztiválra, amelyeket Topolyán a Pozsár szépségszalonban, Zentán az Almási cukrászdában, Adán az El Paso Clubban és a fesztivál referensi hálózatán keresztül lehet megvásárolni. Jelenleg a kétnapos jegy 2500 dinárba kerül március 15-ig. A napijegyek áprilistól lesznek kaphatóak, amelyek elővételben 2000 dináros áron lesznek elérhetőek. Az érdeklődők a legfrissebb hírekről, a következő fellépőkről, illetve a közelgő nyereményjátékokról a fesztivál közösségi oldalain tájékozódhatnak, ezért érdemes figyelni őket.

Nyitókép: (Illusztráció: a fesztivál plakátja)