2024. február 28., szerda

Birkózóoktatás Pacséron is

A Vajdasági Birkózóakadémia Pacséron, a Moša Pijade Általános Iskola felújított tornatermében tartott bemutatót a tanintézmény diákjainak, ezzel egyidőben a településen megnyitotta a kilencedik kihelyezett klubját. 

A gyerekeket és a megjelent vendégeket a magyarkanizsai székhelyű iskola képviselőit, Nagy Ottót, a Tartományi Nagyberuházási Igazgatóság igazgatóhelyettesét és Szabolcski Szabolcs tanácselnököt Méhészkei Kiss Gizella, a pacséri iskola igazgatónője köszöntötte.

Kifejezte örömét, hogy ilyen tartalmas sportfoglalkozásra is járhatnak immár a helyi gyerekek. Ezután Bálint Zoltán, a Vajdasági Birkózóakadémia Alapítvány ügyvezetője szólt néhány szót az Akadémia munkájáról, és bemutatta magát a birkózó sportot, mindeközben a birkózással régebb óta foglalkozó gyerekek személtették az alapfogásokat.

A faluban heti három alkalommal másfél órában szervezik meg a foglalkozásokat a gyerekeknek, a birkózószőnyeget, a gyerekek edzőfelszerelését a magyarkanizsai székhelyű birkózóiskola biztosítja a helyszínen.

Bálint Zoltán elárulta azt is, hogy igyekeznek minél több vajdasági települést is bekapcsolni a Vajdasági Birkózóakadémia munkájába, így például a napokban Magyarcsernyén is megkezdi a munkáját a következő klub.

A birkózóiskola képviselői ez után Bácskossuthfalvára látogattak, ahol több, mint egy hete kezdte meg munkáját a kihelyezett tagozat.

Nyitókép: Kazinczy Paszterkó Diana felvétele