2024. július 20., szombat

Zentagunarason is szemételszállítás

Mint arról beszámoltunk, az elmúlt hónapokban a topolyai Komgrad Kommunális Közvállalat kiterjesztette a háztartási szemét elszállítását a község falvaira is. Zentagunarasról október 30-án indult be a hulladék begyűjtése, a tervek szerint decemberben és januárban újabb falvakat kapcsolnak be a programba. A zentagunarasi polgárok november 28-áig kérvényezhetik a szemételszállítással kapcsolatos ügyeik rendezését.

A helyi közösségben várják azoknak a háztartásoknak a jelentkezését, amelyek még nem vették át az ingyenes zöld szemeteskukát. Az egyedül élők vagy az üresen álló házak tulajdonosai átadhatják a csökkentett szemételszállítási díj megfizettetésének kérelmét. Ehhez az érintetteknek a villanyszámlát kell felmutatniuk, és ki kell tölteniük a helyi közösségben igényelhető formanyomtatványt, amelyet alá kell íratni két utcabeli lakossal. A közlemény kitér rá, hogy a Komgrad a helyi közösséggel karöltve nyitott a különféle problémás helyzetek megoldására, de csak akkor tudja megkísérelni a megoldásukat, ha a polgárok arról értesítik az illetékeseket. 

Nyitókép: A helyi közösségben várják azok jelentkezését, akik még nem vették át az ingyenes zöld szemeteskukát (Facebook/ Zentagunaras)