2024. április 21., vasárnap

Lehelyezik a temerini vízgyár alapkövét

Igor Mirović tartományi kormányfő ma délelőtt 11 órakor lehelyezi a temerini vízgyár létesítményének alapkövét. A kiépítésre vonatkozó szerződést még tavaly decemberben aláírták, ennek a dokumentumnak az értelmében a tartományi kormány a Vajdasági Nagyberuházási Alapon keresztül 1,6 milliárd dinárt fordít a projekt megvalósítására.

A dokumentumot akkor ellátta kézjegyével Igor Mirović tartományi kormányfő, Mladen Zec polgármester és Miloš Orbović, a GAT vállalat igazgatóhelyettese is. A létesítményt Staro Đurđevo helyi közösség területén alakítják ki, ugyanis a felmérések szerint itt a legjobb a vízminőség. A szerződés aláírásakor elhangzottak szerint az eddigi, másodpercenkénti 35 literes kapacitást a vízgyár megépülését követően másodpercenkénti 130 literre növelik majd, ekkora mennyiség elegendő lesz Temerin község lakosságá- nak vízellátására.

A Staro Đurđevo forrás kapacitását tehát négyszeresére növelik, és a gyár a korszerű technológiának köszönhetően minden káros elemet eltávolítanak majd az ivóvízből. A projekttervezetben foglaltak szerint a gyár pontosan 2984 négyzetméteren terül majd el, kiépítik a bekötőutakat, járdákat, a parkolóhelyeket és az egyéb, szükséges, infrastrukturális hálózatokat. A szerződésben megfogalmazottak értelmében a létesítmény kiépítésére két év áll a kivitelező rendelkezésére.

Nyitókép: Alig két hónappal az ünnepélyes szerződésaláírást követően ma lehelyezik a vízgyár alapkövét (Fotó: Fúró Dénes felvétele)