2024. június 13., csütörtök

Ajándékkerékpár lapkihordónknak

Az óbecsei Varga Rolandnak nagy területet kell bejárnia nap mint nap

Lapunk terjesztőosztályának munkatársai pénteken Óbecsére látogattak, ahol ajándékkal lepték meg ottani lapkihordónkat. Ebben a Tisza menti kisvárosban nagyjából fele-fele arányban laknak szerbek és magyarok, számos előfizetője van lapunknak. A település nem kicsi, az előfizetők különböző városrészekben élnek, ezért nincs könnyű helyzetben az itteni újságkihordónk, Varga Roland.
Roland már több mint 5 éve dolgozik lapunknak, szereti ezt csinálni. Főállásban földműveléssel foglalkozik, de mivel saját gazdája és saját idejének ura, a lapkihordást is be tudja egyéb munkái közé illeszteni. Az újságkihordást elődje, helybeli lapkihordónk ajánlotta fel neki, ő külföldre költözött. Roland azonnal elvállalta, és azóta is szívesen csinálja. Óbecsén bizony eltart kihordani az újságot, ugyanis az előfizetők az Alsóvárosban, falun és a központban is laknak. A legtöbb újságot csütörtökönként kell házhoz szállítania, ekkor kb. két és fél óra alatt járja be a terepet. A feladat időigénye természetesen attól is függ, hogy milyen módon közlekedik, szép időben kerékpárral járja körbe az előfizetőket, rossz idő esetén pedig gépkocsival. Rolandnak egyáltalán nem esik nehezére az újságkihordás. Igyekszik a lehető leghamarabb eljuttatni a lapot az előfizetőknek, akik már megszokták pontosságát. Általában 6 órakor szokott megindulni körútjára, csütörtökönként már 9 óra előtt otthon van. Nevetve mondja, hogyha véletlenül késne kicsit a megszokott időponthoz képest, akkor már nagyon várják. Roland tehát szereti a lapkihordást, addig akarja csinálni, ameddig csak bírja. Az ajándékkerékpárnak pedig természetesen, nagyon megörült.

 

Roland kinyitja az igazgatónő levelét (Lakatos János felvétele)

Roland kinyitja az igazgatónő levelét (Lakatos János felvétele)

Napilapunk igazgatója, Erdődi Edvina levelében a következőket üzente óbecsei lapkihordónknak, Rolandnak:
– Ezúton fejezzük ki őszinte hálánkat Önnek, amiért hosszú évek óta lelkiismeretesen végzi lapunk, az idén 80. születésnapját ünneplő Magyar Szó kiszállítását. A nyomtatott újság nem csupán hiteles, részletes információforrást jelent, hanem olyan, kézzelfogható eszközt, ami lehetővé teszi olvasóink számára azt, hogy nyugodtan, visszaható módon kövessék az aktuális történéseket. Köszönjük, hogy becsületes munkájával nap mint nap hozzájárul, hogy megtarthassuk a színvonalat, amit örökségként kaptunk, és meghatározó szerepet tölt be a vajdasági magyar közösség tájékoztatásában – fogalmazott az igazgatónő.

Nyitókép: Lakatos János felvétele