2024. május 21., kedd

Táncos sikerek Zelinában

Sikeresen szerepeltek az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör modern táncosai a Dance Explosion elnevezésű nemzetközi táncversenyen

Szombaton, március 9-én az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör modern tánccsoportjának felnőtt táncosai Horvátországban, a Zágráb melletti Zelinában megrendezett Dance Explosion elnevezésű nemzetközi táncversenyen vettek részt. Egyedüli szerbiai csapatként méltón képviselték Óbecsét.

– Az egyetemista lányok egy tavalyi koreográfiát mutattak be a megmérettetésen. Már hetek óta készültek, hogy tökéletesítsék Do you? című számukat. Előadásukkal nem csak hogy sikerült a dobogó legmagasabb fokára állniuk a saját kategóriájukban, de a több mint 170 versenyszám közül beválogatást nyertek a verseny legjobb tizenöt koreográfiája közé. A gála keretein belül a tizenöt legjobb tánc újra bemutatásra és rangsorolásra került a bírók előtt. Csoportunk a tizenkettedik helyen végzett, amire nagyon büszkék vagyunk, ez motivál minket a további fejlődésre. Az utazásokat már évek óta csapatépítőként éljük meg. Persze a verseny is fontos, de a legfontosabb a régi kapcsolatok ápolása és az utazás során szerzett közös élmények – mondta Horvát Sárkány Krisztina, a csoport vezetője és koreográfusa.

 

Nyitókép: A dobogó legmagasabb fokára állhattak a táncos lányok (Fotó: Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör)