2024. május 29., szerda

Színpadra fel!

Gyermekszínjátszó csoport indul Óbecsén

Ma 18 órakor kezdődik az óbecsei Perem Magyar Színjátszó Egyesület és a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör első közös találkozása azoknak az általános iskolás tanulóknak a részére, akik színjátszó csoportban szeretnének szórakozni, játszani, okosodni, furfangoskodni, kreativitásukat fejleszteni, illetve belekóstolni a pódiumművészet fortélyaiba. A csoportot Rókus Zoltán színművész vezeti.

– Az idén először hirdettünk színjátszó szakkört alsós, illetve felsős osztályosok számára. Akik követik az óbecsei pódiumi életet, azoknak ismeretes lehet, hogy a középiskolások számára már öt éve működik a Becsei Színjátszó Odú a Városi Színházban, ahol évről évre többen és többen vagyunk, alkotunk. Ezen a nyáron tartottuk meg a negyedik Szóval, rímmel, színházzal című drámatábort, ahol a nagy érdeklődés miatt elhatároztuk, hogy szükség van a pódiumművészet ezen ágára az általános iskolások körében is. A foglalkozások egybefoglalják majd a drámapedagógiai játékokat, a szövegértelmezést, játékot, szituációs játékokat, beszédfejlesztést, hangadást, illetve a legvégén egy produkcióval zárjuk majd az éves munkafolyamatot. Ezenkívül azoknak is rendelkezésére állunk, akik csak egyéni versfelkészítést szeretnének – mondta Rókus Zoltán, aki azt is hozzátette, hogy a jelentkezőket később két külön csoportra, alsósokra és felsősökre osztja majd.

A színjátszó csoportokba a jelentkezőket szeptember folyamán fogadják. Jelentkezni Rókus Zoltánnál a 060/13-98-100-as telefonszámon lehet.

Nyitókép: Rókus Zoltán színművész foglalkozik a gyermekekkel (Fotó: Rókus Zoltán)