2024. június 14., péntek

Új és korszerű berendezések

Átadták a nagykikindai közkórház felújított épületét

Hétfőn ünnepélyes keretek között adták át a nagykikindai közkórház felújított épületét. A tegnapi munkanapot már az új épületben kezdi meg a fiziátria, a neuropszichiátria, a transzfuziológia és patológia. A nagykikindaiak számára az elmúlt évek egyik legnagyobb projektje valósult meg az önkormányzat, az illetékes minisztérium és a tartományi kormány támogatásával. Amint azt dr. Vesna Tomin, az intézmény megbízott igazgatója elmondta, minden készen áll a felújított épület megnyitásához, amely kedden már fogadja a betegeket.
– Az elmúlt időszak nehéz és kihívásokkal teli volt, de rendkívül elégedettek vagyunk az eredménnyel. Új és korszerű berendezésekkel gyarapodtunk, a várótermek, az orvosi és a nővérszobák jó minőségű és új bútorokkal, számítástechnikai eszközökkel lettek felszerelve – mondta dr. Tomin.

Eddig több mint 480 millió dinárt fektettek be a nagykikindai kórház rekonstrukciójába. Folyamatban van a gyermekosztály felújítása is, ami várhatóan két hónap múlva fejeződik be.
– Mától kezdve ennek a négy osztálynak a dolgozói sokkal jobb körülmények között tudnak majd dolgozni, és biztosan elégedettek lesznek a betegek. A gyermekosztály elkészülte után folytatódik az intézmény felújításának a második, majd a harmadik szakasza is – mondta Nikola Lukač polgármester.

Az intézmény felújított részének körbejárásán Sandra Božić, a tartományi kormány alelnöke és dr. Milan Popov tartományi egészségügyi titkár is részt vett.
– Az elmúlt évben a szerb kormány különböző projektek révén 4,4 milliárd eurót fektetett be az egészségügybe, és több mint 150 intézményben végeztek valamilyen felújítást. Nagykikinda és az egész észak-bánáti körzet megérdemel egy ilyen épületet és magas színvonalú ellátást – tette hozzá Božić.

Nyitókép: (Fotó: kikinda.org.rs)