2024. június 20., csütörtök

Kikapcsolódás és népszerűsítés

Ifjúsági bált szerveztek Magyarcsernyén

A VMSZ Magyarcsernyei Ifjúsági Fóruma szombaton este ifjúsági bált szervezett, melynek célja az volt, hogy megmozgassa a helyi, a környékbeli és a vajdasági fiatalokat is, tudtuk meg Bicók Lilla főszervezőtől.

– Önkormányzati választásokra készülünk, így a kikapcsolódás és a szórakozás biztosítása mellett az is a céljaink között szerepelt, hogy egy kicsit népszerűsítsük a VMSZ programját, illetve az ifjúsági szervezetet is a résztvevők körében. A fiatalok Vajdaság több pontjáról érkeztek, így Magyarittabéről, Tóbáról, Kisoroszról, Nagykikindáról, Újvidékről, Péterrévéről, Adáról, tehát sok fiatalt meg tudtunk mozgatni, aminek nagyon örülünk –  értékelt a főszervező.

A bálra eljött Sörös Andor, a VMSZ Ifjúsági Fórumának az elnöke is. Tőle megtudtuk, hogy a választási kampányból a fórum is kiveszi a részét aktivisták biztosításával, illetve különböző rendezvények megszervezésével.

– Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy ebben a kampányciklusban sikerült először megszervezni egy ifjúsági bált Magyarcsernyén is. Szerintem kiváló a szervezés, nagyon jó a zene, már sokan megérkeztek, de még több fiatal érkezésére számítunk –  közölte Sörös Andor.

Albert Éva Újvidékről érkezett, és mint azt elmondta, ritkán jár ezen a környéken, saját bevallása szerint akkor is leginkább munkaügyben, de most nagyon örült a meghívásnak.

– Ketten érkeztünk, a Vajdasági Magyar Ifjúsági Központot képviseljük. Nagyon szép a terem, illetve nagyon jónak ígérkezik az asztaltársaság is, és a zene is kellemes – mesélte Albert Éva.

A rendezvény résztvevőit zsíros kenyérrel kínálták, a jó hangulatról pedig Palatinus Ervin muzslyai zenész gondoskodott.

Nyitókép: Vajdaság több pontjáról érkeztek a fiatalok Magyarcsernyére (Fotó: Vidács Hajnalka)