2024. június 16., vasárnap
HELYHATÓSÁGI VÁLASZTÁSOK 2024

Mindenhol megmozdultak a polgárok

A Vajdasági Magyar Szövetség hétfőn is folytatta az aláírásgyűjtést

Ahogy Vajdaság-szerte, úgy Zombor város területén is gyűjti az önkormányzati jelöltlista állításához szükséges támogatói aláírásokat a Vajdasági Magyar Szövetség.
Kanizsai Tamás főkoordinátor, a VMSZ zombori helyi szervezetének elnöke kijelentette, még nem is volt vége a gyűjtésnek, de máris megvolt a megfelelő számú támogatás, több mint 500 aláírás. 

– Szívesen jöttek a polgárok, bár hétfő délelőtt lévén nem volt könnyű, nem tudott mindenki elszabadulni a munkából. Ennek ellenére zökkenőmentes volt az aláírásgyűjtés és a tervünk, hogy ma, hétfőn este átadjuk a zombori listát, másodikként a pártok sorában – hallottuk Kanizsai Tamástól.

NAGYBECSKEREKEN EGYHARMADOS LISTÁVAL INDULNAK

A Vajdasági Magyar Szövetség nagybecskereki városi szervezete vasárnap este átadta a választási bizottságnak a támogatói aláírásokat a június 2-i helyhatósági választásokon való részvételre. A párt a 67 tagú nagybecskereki városi képviselő-testületbe egyharmados jelöltlistát állít. A párt szeretné legalább megtartani az eddigi képviseleti szintet, ami három képviselői mandátumot jelent.  
– Ahhoz, hogy ezt át tudjuk adni, a mai nap folyamán 400 aláírást kellett volna összeszednünk, ehelyett 572 aláírást gyűjtöttünk össze. A támogatási aláírásokat négy helyen gyűjtöttük: Erzsébetlakon, Muzslyán, Nagybecskereken és Szentmihályon. A VMSZ nagybecskereki városi szervezete önállóan fog indulni a június másodikai választáson, méghozzá a Vajdasági Magyar Szövetség – dr. Pásztor Bálint név alatt fog futni a lista, nyilatkozta Sztojkó József, a VMSZ nagybecskereki városi szervezetének elnöke. 

Nagybecskereken legalább három mandátumra számítanak (Fotó: Kecskés István)

Nagybecskereken legalább három mandátumra számítanak (Fotó: Kecskés István)

NAGYKIKINDÁN A SIKERES FOLYTATÁSBAN BÍZNAK

A VMSZ nagykikindai községi képviselete hétfőn délelőtt adta át a vasárnap összegyűjtött támogatói aláírásokat a városi választási bizottságnak. Tóth Zoltán listavezetőtől megtudtuk, hogy rövid idő alatt összesen 358 aláírást gyűjtöttek össze.

– Tegnap derekasan helytállva gyűjtöttük össze a támogatói aláírásokat, Szajánban 129-et, Kisoroszon 123-at, Nagykikindán pedig 106-ot. Mindenkinek hálás vagyok a munkájáért, a hozzájárulásáért, amit a sikerünk érdekében tett. Listánkat másodikként adtuk át, és ezen tizenöt olyan személy neve szerepel, akik már számtalanszor bizonyították a rátermettségüket. A sikeres folytatásban bízunk, illetve a sikeres szereplésben – mondta Tóth Zoltán.

BEGASZENTGYÖRGYÖN VAN TÁMOGATOTTSÁGA A VMSZ-NEK

A VMSZ begaszentgyörgyi községi képviselete hétfőn délelőtt adta át a vasárnap összegyűjtött támogatói aláírásokat a községi választási bizottságnak. Dobai János listavezetőtől megtudtuk, hogy rövid idő alatt, a szükséges száz aláírás helyett 195-öt gyűjtöttek össze.

– A Vajdasági Magyar Szövetség – dr. Pásztor Bálint nevű listával önállóan indulunk az önkormányzati választásokon és teljes listával, tehát harmincegy jelöltünk van Udvarnokról, Tamásfalváról, Magyarittabéről és Tordáról, ahol érdekeltek vagyunk, köztük fiatalok, középkorúak és idősek. Igyekeztünk, hogy egy igazán változatos listát alakítsunk ki, amelyre olyan személyek nevei kerültek fel, akik már az elmúlt időszakban is bizonyítottak. Eddig három képviselői helyünk volt, reméljük, hogy ez megmarad, illetve rá tudunk erre a számra erősíteni. Ami az aláírások mennyiségét illeti, számunkra ez azt bizonyítja, hogy a VMSZ-nek van támogatottsága a községben élő magyarok körében, és reméljük, hogy ez így lesz június 2-án is – fejtette ki Dobai János.

A VMSZ begaszentgyörgyi községének képviselői tegnap délelőtt adták át a támogatói aláírásokat (Fotó: Vidács Hajnalka)

A VMSZ begaszentgyörgyi községének képviselői tegnap délelőtt adták át a támogatói aláírásokat (Fotó: Vidács Hajnalka)

MAGYARCSERNYÉN ÖNNÁLÓ LISTÁVAL INDUL A VMSZ

A VMSZ magyarcsernyei községi képviselete tegnap hétfőn adta át a vasárnap összegyűjtött támogatói aláírásokat a községi választási bizottságnak. Tanók Tamás listavezetőtől megtudtuk, hogy rövid idő alatt 210 támogatói aláírás jött össze.

– Vasárnap délelőtt Magyarcsernyén, az esti órákban pedig Tóbán gyűjtöttük az aláírásokat. Teljes listát állítottunk fel, ami a mi esetünkben huszonöt képviselőjelöltet jelent. Eddig a VMSZ két képviselővel dolgozott a községi képviselő-testületben. Reménykedünk abban, hogy sikerülhet egy harmadik mandátumot is szereznünk, de ez attól is függ, hogy hány politikai tömörülés jelentkezik, illetve attól is, hogy mennyien élnek a szavazati jogukkal – ecsetelte Tanók.

Nyitókép: A VMSZ nagykikindai községi szervezete hétfőn délelőtt adta át a támogatói aláírásokat (Fotó: Vidács Hajnalka)