2024. április 20., szombat

Támogatás tehetséges diákoknak és egyetemistáknak

A nagykikindai önkormányzat pályázatot írt ki a község fiatal tehetségeinek ösztönzésére és fejlesztésére. A magánszemélynek jóváhagyható, legalacsonyabb támogatási összeg 10.000 dinár, míg az év során egy-egy magánszemély részére legfeljebb 100.000 dinár utalható ki.

A pénzügyi támogatásra az a fiatal nyújthatja be kérelmét, aki megfelel a feltételeknek: hogy Szerbia állampolgára, a nagykikindai község területén él, és ott folytatja tanulmányait kimagasló eredményekkel. Külön elbírálásban részesülnek a rangosabb hazai vagy nemzetközi versenyeken elért kimagasló eredmények, akár csoport-, akár egyéni versenyről van szó. Azt is elismerik, ha a jelentkező olyan tantárgyban vagy sportban ért el kimagasló eredményt, amelyik nem számít fő aktivitásának.

A támogatásra azok a fiatalok is jelentkezhetnek, akik a Petnicai Kutatóállomáson vagy másik, kiemelt jelentőségű, fejlesztő intézményben szakmai gyakorlatokon, esetleg tanulmányi kirándulásokon vettek részt. Az önkormányzat az ott-tartózkodásuk költségeit részben megtérítené.

Pénzbeli támogatásra jogosulnak azok a községbeli fiatalok is, akik a Petnicai Kutatóállomáson vagy másik, kiemelt jelentőségű intézményben a téli vagy nyári szemeszterben jelentkeztek szemináriumokra, és ezt a visszaigazolással vagy a meghívójukkal bizonyítani tudják, illetve rendelkeznek magas rangú iskolai vagy főiskolai ajánlással.

Pénzügyi támogatást azok a középiskolások és a főiskolai, egyetemi hallgatók is kaphatnak, akik az előző tanulmányi éveik során minden vizsgát sikeresen leraktak, egyetlen évet sem ismételtek. A 14 és 20 év közötti sporttehetségek is számíthatnak támogatásra, azok, akik kiemelkedő eredményeket értek el hazai vagy nemzetközi szinten, és semmilyen más sportösztöndíjban nem részesülnek. 

Az érdeklődők bővebb tájékoztatást a városháza 2-es számú irodájában kaphatnak. A pályázati anyagot a jelentkezésekkel és az ajánlásokkal együtt személyesen vagy postai úton lehet eljuttatni a 2-es számú irodába. A cím: Nagykikinda városa, Trg Srpskih Dobrovoljaca 12. A borítékokon mindenképpen fel kell tüntetni: Konkurs za dodelu sredstava za podsticaj i razvoj mladih talenata grada Kikinde u 2024 godini.

Pályázni addig lehet, ameddig a támogatás teljes keretösszege nem apad ki.