2024. április 12., péntek

Egyre kevesebb a munkanélküli Közép-Bánátban

A Nemzeti Munkaközvetítő Szolgálat nagybecskereki fiókintézete nyilvánosságra hozta az óév munkanélküliekre vonatkozó adatait

A Nemzeti Munkaközvetítő Szolgálat nagybecskereki fiókintézetének nyilvánosságra hozott adatai alapján – december 31-ével bezárólag – a közép-bánáti körzetben összesen 9596 személy szerepelt munkanélküliként az adatbázisukban.

A legtöbb munkanélkülit Nagybecskerek városában jegyezték, összesen 4766 főt, amelyből 2634 személy nő. Nagybecskereket Törökbecse követte 1463 fővel. Bégaszentgyörgy községben 1.347, Szécsány községében 1.103, Magyarcsernye községben pedig 917 munkanélküli szerepelt a nyilvántartásban. Ha ezeket a számokat összevetjük a tavalyi év közepén közzétett adatokkal, akkor azt láthatjuk, hogy a munkanélküliek száma csökkenő tendenciát mutat.

Tavaly – a július végén közzétett adatok alapján – az első félévben a közép-bánáti körzetben összesen 9856 személy szerepelt a munkanélküliek adatbázisában, Nagybecskerek községében 4869 fő, Törökbecse községben 1483, Begaszentgyörgy községben 1383 fő, Szécsány községében 1135, Magyarcsernye községben pedig 986 személy.

A nyilvántartásban szereplő adatok alapján a legtöbb munkanélküli – összesen 4920 fő – szakképzetlen, és ez a szám az álláskeresők 51 százalékát teszi ki. Őket követik a három-, illetve négyéves szakközépiskolai képesítésűek. Az álláskeresők tíz százalékát teszik ki a három-, illetve négyéves felsőfokú végzettségű munkanélküliek. 

Nyitókép: A magyarcsernyei Nemzeti Munkaközvetítő Szolgálat épülete (Vidács Hajnalka felvétele)