2024. július 18., csütörtök

Falunapot ünnepel Magyarcsernye

Szombaton a sztárvendég a magyarországi Kalapács együttes lesz

A hétvégén, július 22-én tartják meg Magyarcsernyén a Falunapot. A programok már pénteken este elkezdődnek, ugyanis a Magyarcsernyei Ifjúsági Klub szabadtéri diszkóval szeretné megadni a hétvége alaphangját a Roham Labdarúgóklub pályájánál. A rendezvény 21 órakor kezdődik, és a szervezők reményei szerint hajnalba nyúlik majd.

Szombaton délelőtt 9 órakor családi, baráti sütés-főzést szerveznek, melyen bárki részt vehet. Benevezési díj nincs, mindegyik csapat azt főzhet, illetve süthet, amit szeretne, de az alapanyagokat, a felszerelést és a tűzifát a résztvevőknek kell biztosítaniuk. A délelőtt folyamán a gyermekeké lesz a főszerep, 10 órai kezdettel animátorok szórakoztatják majd a legkisebbeket, a kicsit nagyobbaknak pedig az ifjúsági klub játékos vetélkedőt szervez.

Késő délután, 16 órakor az ifjúsági klub parasztolimpiára várja az egybegyűlteket, erre már bejelentkezhetnek a négy- és a hatfős csapatok, az alsó korhatár 13 év.

Az Ady Endre Művelődési Egyesület 18 órai kezdettel tartalmas kultúrműsorral szórakoztatja az egybegyűlteket.

Este koncertek, 19 órakor Gúth Emilia énekesnő, 20 órai kezdettel a magyarcsernyei Orion együttes csap a húrok közé, 21 órakor pedig a Kalapács együttes koncertjével kedveskednek a szervezők. Ezt követően tűzijáték és szabadtéri diszkó.

Azokat, akik ellátogatnak a rendezvényre, egész napos élőzene, lacikonyha, sörsátor és kirakodóvásár várja. A program fő szervezője, a helyi civil szervezetekkel karöltve, a magyarcsernyei helyi közösség.

– Mint minden évben, így az idén is, arra törekedtünk a programok összeállítása során, hogy minden korosztály megtalálja a számára megfelelőt. Abban bízunk, hogy sok elszármazott hazatér, ugyanis ők mindig úgy próbálják a szabadságukat időzíteni, hogy a falunap ideje is beleessen. Ilyenkor ugyanis lehetőség nyílik barátokkal, rég nem látott ismerősökkel találkozni, beszélgetni – hallottuk dr. Tóth Lászlótól, a magyarcsernyei helyi közösség tanácsának elnökétől.

A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Nyitókép: A tavaly megszervezett falunapon ott voltak a helybeliek és az elszármazottak is (Archív fotó: Vidács Hajnalka)