2024. június 16., vasárnap
HELYHATÓSÁGI VÁLASZTÁSOK 2024

Közösségünk részei

A szociális védelmi és szolgáltató központ működése nélkülözhetetlen

A Magyarkanizsa Községbeli Szociális Védelmi Szolgáltató Központban tett látogatást pénteken délelőtt Fejsztámer Róbert, a VMSZ magyarkanizsai listavezetője, jelenlegi polgármester Újvári Zsombor képviselőjelölttel. A sokrétű és a környéken egyedülálló intézményt, melyet az önkormányzat működtet, Tolnai Csaba igazgató mutatta be.
– Központunkban a fogyatékos felnőttek napközije mellett a Zmaj iskola kihelyezett speciális tagozata is itt működik. Több mint húsz felhasználónk van és mindennap folyik a munka, a községünk minden településéről érkeznek felhasználók. Az elmúlt négy évben intézményünk két sikeres, határon átívelő IPA-projektumot zárt, valamint a harmadik aláírásának is a küszöbén vagyunk. Intézményünk csaknem másfél évtizedes fennállása alatt az alapítónk, az önkormányzat teljes vállszélességgel mellettünk áll – mondta az igazgató, aki ezért köszönetet is mondott Fejsztámer Róbertnek.

Puskás Károly felvétele

Puskás Károly felvétele

– Az intézmény egy költségvetési tétel, így minden évben mi biztosítjuk a működéshez szükséges feltételeket és pénzügyi hátteret. Emellett igyekszünk előremozdítani a projektjeiket. Így juthattunk el odáig, hogy az intézmény három különböző épületben is tevékenykedik. Nagyon fontos kiemelni, hogy ezen kis társadalmi réteg, akikkel itt foglalkoznak, a közösségünk részei, csak úgy, mint a hozzájuk tartozók, akiknek jelentős mértékben megkönnyíti az életét a központ –  mondta Fejsztámer Róbert.

Nyitókép: Minden korosztállyal foglalkoznak (Puskás Károly felvétele)