2024. június 16., vasárnap
HELYHATÓSÁGI VÁLASZTÁSOK 2024

Új traktorral a munka is könnyebb

A magyarkanizsai önkormányzat és a Komunalac eszközfejlesztése

Egy új, Steyr típusú traktor is munkára készen áll most már a magyarkanizsai Komunalac Kommunális Szolgáltató Közvállalat telephelyén, melyet 13, 4 millió dinárból vásárolt az önkormányzat. Ezt tekintette meg csütörtökön reggel Fejsztámer Róbert, a VMSZ magyarkanizsai listájának vezetője, jelenlegi polgármester, illetve Újvári Zsombor, a VMSZ helyi képviselőjelöltje, továbbá Bajtai Balázs, a Felügyelőségi Főosztály vezetője, Vass Zoltán, mezőgazdasággal megbízott tanácstag, valamint Kormányos László, a VMSZ csókai képviselőjelöltje és Dobó István, a VMSZ tanácsának tagja.

Pálfi Ervin, a Komunalac Kommunális Szolgáltató Közvállalat igazgatója beszámolt a vállalat tevékenységeiről és köszönetet mondott az önkormányzattal való hatékony együttműködésért.

– Köszönettel tartozunk Fejsztámer Róbert polgármesternek, hogy a mai kihívásoknak megfelelve, a vállalat mindennapi tevékenységében lehetővé tette ennek a 150 lóerős traktornak a beszerzését. Ezt a kategorizálatlan utak karbantartására is használhatjuk. Ez egy nagyon fontos beruházás az egész közösség számára – mondta Pálfi Ervin és kifejtette, hogy a Komunalac tevékenységi köre igen szerteágazó.

– Vállalatunk nem csak az útkarbantartással és a városszépítéssel foglalkozik, hanem a temetői és a gyepmesteri szolgáltatásokat is végzi, illetve a Tisza-parti medence üzemeltetése is a mi feladatunk, valamint a horgosi határátkelő karbantartása is hozzánk tartozik – tette hozzá az igazgató. A tervekről szólva azt mondta, egy gallyzúzó, egy hóeke, továbbá egy kommunális utcai takarítógép beszerzése is várat még magára idén, és, hogy a befogadóállomásukat is újítják – mondta.

Fejsztámer Róbert hangsúlyozta, hogy az elmúlt pár évben sok eszközbeszerzés történt a vállalat részéről.

– A közvállalat tevékenységeit száz százalékban az önkormányzat fedezi és biztosítja. Minden, ami a zöld felületekhez, a közterek és utak karbantartásához szükséges, az önkormányzati költségvetésből biztosított. Az egyéb tevékenységeik bevételéből tudnak eszközt vásárolni. Nagyon fontosnak tartjuk az eszközpark fejlesztését, mert mind a tizenhárom településünkön meg kell tartanunk azt a minőséget, amihez hozzászoktak a lakosok – mondta Fejsztámer Róbert.

Nyitókép: Az új traktorral hatékonyabb lesz a munka (Puskás Károly felvétele)