2024. február 28., szerda

Meleg lesz a nagycsaládoknál

Az Ajvár-bajvívó és a magyarkanizsai önkormányzat is segít

Tíz éve töretlenül megszervezik Magyarkanizsa községben is az Ajvár-bajvívó versenyt, amelyen kiderül, hogy ki készíti a legjobb paprikapépet, és ki juthat tovább az országos döntőre. Ebben a községben mindig van bőven jelentkező, és már a jól bejáródott otthonát is megtalálta a rendezvény. A velebiti helyi közösség udvarában nyaranta a környékbeli csapatok örömmel készülnek a versenyre, és olyannyira sikeresek, hogy néhány éve például épp a velebiti csapat került ki fő győztesként, az övék volt az ország legjobb ajvárja.
A szervezők biztosítják az alapanyagokat és a tüzelős sparhelteket is, amin sütik a paprikát. Ezúttal pedig úgy döntöttek, hogy a községet megörvendeztetik három sparhelttel, amit az önkormányzat azoknak ad, akiknek a legnagyobb szükségük van rá. Saša Stamenković, az Ajvár-bajvívó producere csütörtökön a magyarkanizsai városházán át is adta a három tűzhelyet, ami nemcsak melegítésre, hanem főzésre is kiválóan alkalmas. A producer elmondta, hogy Magyarkanizsa község az egyik azon kevesek közül, amelyek minden egyes évben helyet adnak és megszervezik a karavánt, ami számukra nagy segítség, és úgy érzik, rajtuk a sor, hogy ezt meghálálják. 
Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa község polgármestere vette át az ajándékokat, melyek azonban nem maradnak a városházán. A szociális központtal együttműködve kiválasztották azt a három községbeli családot, akikhez már karácsony előtt megérkezik az ajándék. A polgármester elmondta, hogy nagycsaládosokról van szó, és a központ javaslatát figyelembe véve döntötték el, hogy kiknek van rá a legnagyobb szükségük. A magyarkanizsai önkormányzat pedig a jó ügy mellé állt, és mivel a nagycsaládoknál minden segítség elkél, a sparhelt mellé tűzifát is kapnak a családok. 

Nyitókép: Fejsztámer Róbert, magyarkanizsai polgármester, Telek Krisztina, a Szociális Központ igazgatónője és Saša Stamenković, az Ajvár-bajvívó producere (Puskás Károly felvétele)