2024. július 24., szerda

A tervekről, eredményekről

Közgyűlést tartott Kishegyes község Vöröskereszt-szervezete

A tűzoltóotthon nagytermében megtartotta közgyűlését Kishegyes község Vöröskereszt-szervezete. Fontányi Andor, a szervezet titkára elmondta, hogy a közgyűlés elején választottak egy új igazgatóbizottsági tagot, majd beszámolt a tavalyi év eredményeiről és tevékenységeiről. Megvitatták a pénzügyi jelentést, amelyet az ellenőrző bizottság előzőleg átnézett. Szó volt az idei tervekről is.

– A hangsúlyt a nyári időszakban esedékes nem megszokott történésekre fektettük. Az idei pénzügyi terveket is átvettük nagy vonalakban – mondta el a titkár, majd azzal folytatta, hogy a nyári időszakban arra összpontosítanak, hogy az iskoláskorú gyerekeket minél aktívabban bekapcsolják a szervezet aktivitásaiba.

– Jelenleg egy nyaralást szervezünk, amelyre még van néhány szabad hely. Ez egy fizetős nyaralási program, de mellette folynak a tárgyalások, hogy a Szerbiai Vöröskereszt költségén egy csoport gyereket vigyünk egy hosszabb kirándulásra. Emellett tervezünk egynapos kirándulásokat és nyári táborokat. Ősztől pedig visszatérünk a hátrányos helyzetű polgártársaink segítésére, itt elsősorban a népkonyhaprogramra gondolok – fogalmazott Fontányi, majd arról is szólt, hogy az alapműködésre és -szolgáltatásokra Kishegyes község önkormányzata biztosítja a pénzt.

– A szerbiai és a tartományi Vöröskereszt is felfigyelt a munkánkra, úgyhogy tőlük is számítunk különféle támogatásokra. Magánszemélyek és egyéb szervezetek támogatása is jelen van a programok finanszírozásánál, kivitelezésél. A Vöröskereszt községi szervezete fejlődik, és bízunk benne, hogy az anyagi rész is stabil lesz. Mi folyamatosan szeretnénk fejleszteni a szolgáltatásainkat és a programjainkat – mondta a titkár, majd kiemelte, hogy a Vöröskereszt munkája elképzelhetetlen önkéntesek nélkül.

– Szinte minden korosztályból vannak önkénteseink. Jól állunk idősebb korú önkéntesekből, és sok fiatal is van, az elsősegélyprogramon keresztül. Amit még meg kell erősíteni, az felnőtt korosztály, mivel ők kevésbé érnek rá ilyesmire, de közülük is vannak önkénteseink, akik rendszeresen hozzájárulnak programjaink megvalósulásához – fogalmazott Fontányi.

Nyitókép: Fontányi az eredményekről és tervekről számol be (Lakatos János felvétele)