2024. július 15., hétfő

A volt elnökök újra tisztségbe kerültek

Megalakult az új összetételű csókai községi önkormányzat

Csókán a községi képviselő-testület szerda délelőtti alakuló ülésén letették az esküt és beiktatták tisztségükben a legutóbbi helyhatósági választások alkalmával mandátumhoz jutott képviselők. Az új összetételű testület újabb négyéves időszakra Oláj Tibort választotta meg a testület elnökének.

A képviselő-testület titkári posztját továbbra is Monoki Elvira tölti be, helyettesévé pedig Davidov Gavrilot nevezték ki. A községi elnök személyében sem történt változás, a testület ismét Gyömbér Stana asszonynak szavazott bizalmat, helyettesévé Mihajlo Popovićot választotta meg a testület.

Kinevezték a községi tanács tagjait is: Balázs Ferenc, a mezőgazdasággal és környezetvédelemmel kapcsolatos teendőket látja el. Jaksa Róbert, a művelődéssel, Tanja Vučković az oktatással, szociális kérdésekkel és egészségüggyel, Petar Remović, a sporttal és tájékoztatással, Zlatomir Rajić, pedig a helyi közösségekkel kapcsolatos kérdésekkel és feladatokkal foglalkozik a községi tanácsban.

A testület ülése után Oláj Tibor a csókai rádió hullámhosszán keresztül fordult a község polgáraihoz:

– Tisztelt Polgártársaim! Ezúton is szeretnék köszönetet mondani képviselőtársaim és saját nevemben mindenkinek, aki elment június 2-án szavazni Csóka községben és részt vett az önkormányzati választáson. Gratulálok minden megválasztott önkormányzati képviselőnek, munkájukhoz, terveik megvalósításához kitartást, erőt és sok sikert kívánok! Fontosnak tartom elmondani, hogy tisztelettel fogadtam el a képviselő-testület elnöki tisztségre vonatkozó jelölést az ALEKSANDAR VUČIĆ – ČOKA SUTRA (Ivica Dačić-Socijalistička partija Srbije – SPS; Miloč Vučević – Srpska napredna stranka – SNS) és a VAJDASÁGI MAGYAR SZÖVETSÉG - DR. PÁSZTOR BÁLINT választási listák tanácsnokai részéről, ezúton is köszönöm a bizalmat. Kiemelten köszönöm azok bizalmát, akik szavazatukkal támogatták megválasztásomat ezen kitüntető tisztségre.

A képviselő-testület munkáját illetően, ennek elnökeként törekedni fogok, hogy a testület munkáját a következetesség, az átláthatóság, a közvetlenség, a polgárok felé való nyitottság, az alapos és szakszerű munka jellemezze.

Síkra szállok azért, hogy a most felálló községi hatalom az előző koalíciós partnerséget tovább fejlesztve még hatékonyabban működjön a község polgárainak mindennapi életét érintő és befolyásoló kérdések megvitatásában és döntések meghozatalában.
Dolgozni fogok azért, hogy Csóka község, minden települése élhetőbb és szerethetőbb hely legyen, továbbá minden olyan ügy mellett ki fogok állni ami jó községünknek, polgárainak. Itt van az otthonunk, tegyünk érte közösen, hogy tovább épüljön, szépüljön – hangsúlyozta Oláj Tibor a rádiónyilatkozatában.

 

Nyitókép: Oláj Tibor, a csókai kkt elnöke (Fotó: Gergely József felvétele)