2024. május 18., szombat

A táncosokra költik a bevételt

Moholon szelektív hulladékgyűjtési akciót tartottak a Venus+ DC javára

A Zöldike Természetvédelmi Civil Szervezet és a Venus+DC Táncklub szombaton szelektív hulladékgyűjtési akciót szervezett Moholon a Hangárnál, ahol 5 tonna és 400 kilogramm műanyagot, papírt, üveget, gumiabroncsot, alumínium italdobozt és PET-palackot gyűjtöttek össze. Báity Ferenc, a moholi természetvédelmi szervezete elnöke elmondta, hogy jól sikerült az akció, az ennek során összegyűjtött szelektív hulladékot értékesítik, és a befolyt összeget az adai–moholi táncklub működésére fordítják. 
– A hulladékgyűjtési akcióval kettős sikert értünk el, hiszen több tonna szelektív hulladék nem a természetbe és az utcára került, hanem újrahasznosítják, valamint az ebből származó bevétel a Venus+DC és a táncosaik a javát szolgálja. Ez már a hetedik-nyolcadik szelektív hulladékgyűjtési akciónk, ami jótékonysági célt szolgált. Legutóbb több mint 2200 kilogramm hulladékot gyűjtöttünk össze, a bevételt a moholi általános iskola javára fordítottuk. Az emberek hajlandók leadni a hulladékot, mert felismerték, hogy ez hasznos a környezetünk védelmében, valamint egyúttal támogatják a gyerekeket, az egyesületeket és az iskolákat. Szeretnénk folytatni a szelektív hulladékgyűjtési akciókat, hogy példát mutassunk a fiataloknak, ne dobálják szét a szemetet, hanem gyűjtsék össze, mert azzal megóvják a környezetünket, és egyben segítenek másokon is – nyilatkozta Báity Ferenc. 
A Venus+DC Táncklub 90 táncosa és családtagjaik is részt vettek az akcióban. Gordos Evelin, a táncklub elnöke megjegyezte, hogy az akciót meghirdették a közösségi médiában és plakátokon, így aki támogatni kívánta a táncosokat, az a szelektív hulladék átadásával megtehette Moholon. 
– Ez az akció nagyon fontos számunkra, ugyanis az itt befolyt összeget az egyesületünk fejlesztésére tudjuk fordítani, akár eszközök vásárlására vagy a gyermekek számára új fellépőruha biztosítására, illetve a szemináriumokon való részvételre, amelyeken külföldi előadók látnak el bennünket hasznos tanácsokkal – mondta Gordos Evelin.

Nyitókép: Csincsik Zsolt felvétele