2024. április 19., péntek

Támogatják a natalitást serkentő politikát

Az újszülöttek családja hat hónapra mentesül a rezsi fizetése alól

A verbászi Komunalac Közvállalat az idén folytatja a község újszülött lakosainak támogatását, így vállalatként csatlakozott az állam natalitást serkentő intézkedéseihez. Igor Škundrić, a közvállalat igazgatója tegnap hét olyan szerződést írt alá, amelyeknek értelmében a január 1-je és 15-e között született babák családja hat hónapra mentesül a kommunális illeték és a parkolási díj fizetése alól.

− Úgy döntöttünk, hogy a korábbi évekhez hasonlóan idén is megajándékozzuk azokat a családokat, ahova 2024 első napjától január 15-éig újszülött érkezett. Az egyetlen feltétel csupán az, hogy a babák a verbászi Általános Kórházban születtek. Január 15-éig hét csecsemő, négy fiú és három lány született, akiknek családja februártól 6 hónapra mentesül a rezsi fizetése alól, az elsőszülött baba pedig ingyenes parkolójegyet kap a sárga és a kék övezetben Verbászon. A szép hagyomány tehát folyatódik, igyekszünk társadalmilag felelősek maradni polgártársainkkal szemben, szerényen hozzájárulva ezzel Szerbia népesedéspolitikájához, ezen belül pedig a gyermekvállalás serkentéséhez. 2018 óta ezen a területen számos intézkedést tettek, valamint a születési arányszám növelését célzó stratégiát is elfogadták – mondta a szerződések aláírását követően Igor Škundrić.

A vállalat igazgatója egyúttal gratulált a fiatal szülőknek, és kérte őket, hogy gyermekeiket boldogságban, szeretetben és egészségben neveljék. Azt ígérte, hogy a vállalat ezentúl is minden évben szerényen hozzájárul a gyermeket vállaló családok támogatásához.

Nyitókép: Igor Škundrić, a Komunalac Közvállalat igazgatója fogadta az újszülötteket (Fotó: Paraczky László)