2024. április 20., szombat

Ünnepelt a szenttamási gimnázium

Az intézmény továbbra is számíthat az önkormányzat támogatására

A szenttamási Svetozar Miletić Gimnázium és Szakközépiskola pénteken ünnepelte fennállásának 62. évfordulóját. Az ünnepi műsort a Zsebszínházban tartották meg, ahol a diákok és a tanárok alkalmi műsorral köszöntötték a jelenlévőket.

A megjelenteket Jasmina Šeguljev igazgatónő üdvözölte, és többek között elmondta, folyamatosan dolgoznak az itt folyó tanítás és tanulás népszerűsítésén.

− Büszke vagyok arra, hogy tagja lehetek ennek a kiváló kollektívának, és részt vehetek a diákok nevelésében és oktatásában, de arra is, hogy része lehetek a szülőkkel való folyamatosan kapcsolattartásnak, hiszen ők megbíznak bennünk és közösen formáljuk felnőtté a fiatalokat. Az idei mottónk „A tudás útjai az örök dicsőség felé”, és biztos vagyok benne, hogy néhány diákunk ezt az utat fogja követni – mondta az igazgatónő.

Az iskolanap alkalmából a diákokat, tanárokat és a jelenlévőket Milena Alargić, a szenttamási képviselő-testület elnöke köszöntötte.

− Megtiszteltetés számomra, hogy az intézmény egykori diákjaként köszönthetem önöket az iskola napján. A nagy múltra visszatekintő gimnázium gazdag hagyományoknak örvend; mindig kitűnő pedagóguscsapata volt, és sok, különböző profilú, jó szakembert képezett ki. Az iskola méltán viseli Svetozar Miletićnek, a 19. század egyik legjelentősebb értelmiségijének nevét. Feladatunk az iskola státusának megőrzése, amelyet ma is élvez, bár ez nem a legkönnyebb és legegyszerűbb feladatok közé tartozik egy ilyen kis közösségben, mint Szenttamás. A gimnázium és az önkormányzat együttműködése a teljes anyagi támogatás, a tanácsadás és egyéb segítség tekintetében igen magas szinten van, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy ez továbbra is így maradjon, de ehhez szükségünk van a szenttamásiak segítségére is – fogalmazott Milena Alargić.