2024. április 30., kedd

Györe Gulbisszal kezd

Györe László (forrás: Beta/AP)

Györe László (forrás: Beta/AP)

Györe László és Ernests Gulbis szeme előtt is a javítás szükségessége lebeg a budapesti összecsapásuk előtt. A zentai és a lett is vereségekkel érkezett a magyar főváros 250-es ATP-tornájára. Györe Marrákesben és Monte-Carlóban veszített, Gulbis pedig zsinórban hat vereségnél tart, hisz legutóbb február 12-én Rotterdamban a román Marius Copil volt az áldozata. Györe és a ranglistán 78. Gulbis tavaly a marbellai challengeren játszottak, és a lett három szoros játszmában nyert. Reméljük, hogy elérkezett a visszavágás ideje, és hogy a 2. fordulóban szerbiai rangadót láthatunk Györe és Dušan Lajović között.

A monte-carlói döntőért járó 600 ponttal Lajović feltört a ranglista 24. helyére. Kár, hogy a serlegmeccsre már elfogyott a szusz, hisz eleve nem volt teljesen esélytelen a szintén váratlan döntős olasz Fabio Fognini ellen. A hercegségben egyébként az elődöntő maradt emlékezetes, hisz Lajović 1:5-ről fordított a Đokovićot is verő Danyiil Medvegyev ellen, Fognini pedig pályafutása talán legjobb teljesítményével a címvédő salakkirály Rafael Nadalt múlta felül.

Fucsovics Márton könnyedén nyert a barcelonai 500-as torna 1. fordulójában, és a 2. fordulóban az 5. kiemelt görög Sztefanosz Cicipasszal játszik, akitől két éve a genovai challengeren kikapott.

A Fed-kupa döntőjében november 9-én és 10-én Ausztrália látja vendégül Franciaország válogatottját, a zónából pedig Kazahsztán, Hollandia, Brazília és Olaszország esett ki.

MONTE-CARLO. – Az ATP-torna elődöntőjében: Fognini–Nadal 6:4, 6:2, Lajović–Medvegyev 7:6, 6:1. Döntő: Fognini–Lajović 6:3, 6:4.

BUDAPEST. – Az ATP-torna selejtezőjének 1. fordulójában: Kecmanović–Giannesi 6:3, 6:4, Krajinović–Marcora 7:5, 6:2, Maden–Piros 6:4, 1:6, 6:3. A tábláért: Kecmanović–Sztahovszkij 6:4, 6:4, Krajinović–Geraszimov 7:6, 6:1.

BARCELONA. – Az ATP-torna 1. fordulójában: Fucsovics–Kudla 6:4, 6:1.

FED-kupa, elődöntő: Ausztrália–Fehéroroszország 3:2, Franciaország–Románia 3:2.