2024. május 12., vasárnap

Babosék újra nyertek

A csaknem másfél éves szünet után a múlt héten visszatért Babos Tímea, Kristina Mladenović duó nyerte meg párosban a dubaji kemény pályás tenisztornát. A kétszeres WTA-világbajnok és négyszeres Grand Slam-tornagyőztes kettős a tegnapi döntőben magabiztosan, egy óra alatt verte 6:1, 6:3-ra a Katerina Volodko, Magdalena Frech ukrán–lengyel duót a 100 ezer dollár összdíjazású ITF-versenyen. Ez volt Babos és Mladenović 12. közös trófeája, egyben az első a legalsó szintnek számító ITF-sorozatban. Az első helyen kiemelt magyar–francia páros előzőleg – féléves kihagyás után – tavaly Wimbledonban indult egymás oldalán.

Chardy visszatér

Jeremy Chardy, a kiváló francia teniszező, az egyetlen ismert sportoló, akinek a szervezete rosszul reagált a Covid-oltásra, amiért több mint egy évet kénytelen volt kihagyni, az Australian Openen tér vissza. A francia az úgynevezett védett rangsorolást kérte, amit az idei tornára összesen 14 versenyző (6 férfi és 8 nő) meg is kapott. Chardyn kívül Wawrinka, Harris, Edmund, Pella, Dellien, illetve Pavljucsenkova, Vondroušová, Siegemund, Cristian, Tig, Rogyina, Cs. Dzseng és Kučová ugyanis a kihagyás után a ranglistán elrontott helyezés miatt nem indulhatott volna.

Az új idény bemelegítőjének első rangosabb bemutató tornáját az amerikai Taylor Fritz nyerte meg, aki a rijádi (Szaúd-Arábia) döntőben az orosz Danyiil Medvegyevet győzte le. Fritz mindkét játszmában breaklabdákat mentett, majd a rövidítésben volt sikeresebb.

RIJÁD. – A Dirijah-kupa challenger elődöntőjében: Medvegyev–Wawrinka 6:4, 6:4, Fritz–Norrie 7:6, 4:6, 10:6. Döntő: Fritz–Medvegyev 7:6, 7:6.

Nem ismerték fel Federert Wimbledonban!

Nem ismerte fel a személyzet Wimbledonban a nyolcszoros bajnok Roger Federert. A 20 Grand Slam-trófeával visszavonult svájci klasszis egy tévéműsorban elmesélte, hogy nemrég Londonban járt, és mivel volt még néhány órája a repülőgép indulásáig, életében először kiment a Church Roadra akkor, amikor nem zajlott a füves pályás verseny. „Nem szóltam előtte senkinek az érkezésemről, megálltam az autóval, és odamentem az egyik biztonsági őrhöz, hogy hol tudok bejutni. Nem ismert fel, a tagsági igazolványt kérte, amit bajnokként automatikusan megkaptam, és valahol otthon megvan, mindenesetre nem volt nálam, így a hölgy nem engedett be” – nevetett a 41 éves legenda. Elmondta, kínjában azzal is előhozakodott, hogy nyolcszor nyert Wimbledont, de az alkalmazott hajthatatlan volt. Erre Federer áthajtott egy másik bejárathoz, ahol azonnal felismerték, és beengedték, így megihatott egy teát a létesítmény vezetőjével.

Még jó, hogy Wimbledonban beengedték a nyolcszoros bajnokot

Még jó, hogy Wimbledonban beengedték a nyolcszoros bajnokot

Nyitókép: Még jó, hogy Wimbledonban beengedték a nyolcszoros bajnokot