2024. április 30., kedd

Olga és Ivana jó játéka

A három szerbiai lány közül kettő, Olga Danilović és Ivana Jorović jutott tovább a taskenti női tornán.

Danilović rosszul kezdett, azonnal elveszítette az adogatást, de 2:4 után játékba lendült, zsinórban nyolc játékot nyert az orosz Anna Kalinszkaja ellen, és csak valamivel több, mint egy óra alatt nyert. Olga következő ellenfele az a 17 éves orosz Anasztaszija Potapova, akit július 29-én a moszkvai torna döntőjében győzött le első WTA-serlegéért. A tegnap nyert 29 ponttal Danilović feltört a naprakész lista 95. helyére, a Potapova elleni esetleges győzelem pedig további három hely javítást jelentene.

Jorović formába lendült, és négyszer nyerte el a kimondott esélyesnek tartott, a ranglistán 117. orosz Jekatyerina Alekszandrova adogatását. A váratlan győzelemmel Jorović 21 helyet javított, és már 173. a ranglistán. Jorović következő ellenfele a ranglistán 64. és második kiemelt fehérorosz Vera Lapko lesz, aki tegnap Bojana Jovanovskit győzte le. Jovanovskinak elméleti esélye sem volt Lapko ellen. Bojana ugyan a második játszmában kétszer is breakelt, de mindkettőben háromszor adta le az adogatást.

A vuhani női torna 2. fordulójában Aleksandra Krunić szolid ellenállást tanúsított a cseh Petra Kvitovával szemben, aki tett róla, hogy a 2014-es New York-i meglepetés ne ismétlődhessen meg. Kvitová háromszor nyerte el a szerb adogatását, akinek ugyanez csak egyszer, az első játszmában sikerült 1:5-ös hátrányban.