2024. április 30., kedd
SZLOVÁKIA

Nagyon megy a DAC-nak

Az Európa-liga múlt heti mérkőzései közül az egyik legizgalmasabbat Dunaszerdahelyen játszották, ahol a DAC–Jablonec találkozó összesen nyolc gólt hozott. A Fortuna Liga listavezetője a cseh gárda ellen kétszer is hátrányban volt, a sárga-kékek azonban az újonnan szerződtetett moldovai válogatott Nicolaescu góljával kiharcolták a 3:3-as döntetlent, majd a hosszabbításban még kétszer bevették a vendégek kapuját, így ők jutottak a következő körbe.

A felvidéki együttes az európai kupasiker előtt két bajnokin is hátrányból tudott fordítani: az 5. fordulóban a Zlate Moravce–DAC összecsapáson a hazaiak szereztek vezetést, majd a csapatkapitányi karszalagot viselő Kalmár Zsolt büntetőből egyenlített, hat perccel a vége előtt pedig Divković megszerezte a szerdahelyiek számára a győztes találatot. A hatodik játéknapon még nehezebb helyzetbe kerültek a csallóköziek, a Ružomberok ellen ugyanis nemcsak gól-, de emberhátrányba is kerültek az első félidőben, a folytatásban azonban a látványos támadófocit játszó DAC hat perc alatt háromszor is megrezegtette a rózsahegyiek kapuját, így a végén Bernd Storck csapata 3:2-es győzelmet ünnepelhetett. A hétvégén a dunaszerdahelyi csikócsapat a Senice otthonában lépett pályára, ahol a két gólig jutó Kalmár és társai 4:2-es sikert arattak, így továbbra is százszázalékosak a ligában, előnyük jelenleg nyolc pont az egy mérkőzéssel kevesebbet játszó Slovannal szemben.

A felvidéki gárdára, amelynek az elmúlt öt mérkőzésén mindig volt legalább 13 kaput eltaláló lövése, csütörtökön már egy újabb nemzetközi erőpróba vár, az El 3. selejtezőkörében a sárga mezesek az osztrák LASK vendégei lesznek. A klubrekordokat sorra megdöntő csapat az idény eddigi mind a kilenc tétmeccsét megnyerte, így a szlovákiai magyarság legnépszerűbb klubjánál joggal bízhatnak a sikeres folytatásban.