2024. április 30., kedd
BAJNOKOK LIGÁJA

Angol derbi, első felvonás

Ma este kezdetét veszi a Bajnokok Ligája negyeddöntős sorozata, s rögtön az első játéknapon kerül sor a szigetországi rangadóra, a Tottenham és a Manchester City Londonban kezdi meg a párharcot.

Mindenképp a házigazda győzelme lenne a váratlanabb eredmény. Igaz, Mauricio Pochettino tanítványai a nyolcaddöntőben még oda-vissza verték az idén elég rapszodikus Dortmundot, de a City egészen más erőszintet képvisel, lévén a teljes torna egyik kiemelt favoritja. A Spurs múlt héten a Crystal Palace elleni győzelemmel (2:1) hangolt a BL-összecsapásra, de korábban sok keményebb fába is beletört a fejszéje (Liverpool, Arsenal, Chelsea), és már a dortmundi minimális siker is meglepetés volt a mérkőzés képét nézve.

Pep Guardiola Cityje ezzel szemben hónapok óta szárnyal, január vége óta nem ismer vereséget, és jó esélye van megvédeni címét a Premier League-ben. A katalán mester most is győzelemre törekszik, amit a Brighton elleni (1:0) győztes FA-kupa-elődöntő után tett egyértelművé. „Ha sorozatban is nagy meccseket tudunk nyerni, azzal bizonyítjuk, hogy mekkora klub vagyunk.”

A harmadik angol negyeddöntős is ma lép pályára. A Liverpoolnak a várakozások szerint könnyű dolga lesz hazai környezetben a Porto ellen – ezt a fogadóirodák is hasonlóan látják, Jürgen Klopp csapatának sikerére mindössze 1,3-szoros szorzót kínálnak.