2024. május 16., csütörtök

A TSC ismét Belgrádban verte meg a Partizant

Hatalmas sikerként, igazi bravúrként könyvelhető el, hogy a TSC a Szerb Szuperliga 2023/2024-es idényében, Belgrádban másodszor is legyőzte a Partizant. A topolyai csapat az alapszakasz során, a tavaszi idényben 4:0-ra nyert a fővárosban, ezúttal pedig 2:1-re győzött, a rájátszás második fordulójában.

Az első félidőben két harcias csapat összecsapását láthatta a közönség. A 29. percben Miloš Pantović tört be a jobb oldalon a hazaiak tizenhatosába, majd az ötösön jól helyezkedő Aleksandar Ćirkovićhoz továbbított, aki védhetetlenül a kapu közepébe lőtt. Nem sokáig vezetett azonban a topolyai gárda. Pantović a kaputól 17 méterre szabálytalankodott, a szabadrúgást Natho védhetetlenül csavarta a kapu jobb felső sarkába. 

A második félidőben ismét jól kezdtek a topolyaiak, Miloš Pantović többször is helyzetbe került, egyszer a felső lécet találta el. A vezetést és egyben a győztes gólt a csereként beállt Saša Jovanović szerezte, aki a 76. percben Đakovac beadását a kapuba fejelte. A vége előtt Castillo fejese is a TSC kapujában kötött ki, azonban a VAR-szobából jelezték, hogy a hazai játékos lesen volt. Az eredmény már nem változott, a TSC 2:1-re legyőzte a Partizant.

A topolyai szuperligás 66 ponttal a harmadik helyen áll, és már csak négy pont a hátránya a Partizannal szemben. A TSC csütörtökön a Crvena zvezda vendégeként lép pályára, utána pedig a negyedik helyen álló Radnički 1923-at fogadja a TSC Arénában.

Nyitókép: Illusztráció (Pixabay)