2024. május 9., csütörtök

Jovanović 2023 legjobbja

A Večernje Novosti a hagyományoknak megfelelően 2023 decemberében is megválasztotta az év legjobb, hazai bajnokságban szereplő labdarúgóját. Az 53. alkalommal életre hívott szavazáson a Szuperliga 16 klubjának csapatkapitányai voksolhattak, az elismerést ezúttal a TSC játékosa, Saša Jovanović nyerte el. A topolyai szélső a Crvena zvezda játékosainak dominanciáját törte meg, akik 2019 óta rendszeresen elhódították ezt a trófeát. Jovanović 5 szavazattal végzett az élen, Mirko Ivanić (Crvena zvezda) és Matheus Saldanha (Partizan) 3-3, Adem Ljajić (Novi Pazar) 2 voksot kapott, míg Aleksandar Ćirkovićra (TSC), Osman Bukarira (Crvena zvezda) és Bibars Natchóra (Partizan) 1-1 kapitány szavazott.

A TSC őszi idényéhez kapcsolódó érdekesség, hogy a klub közösségi felületein megjelent kimutatás szerint a csak szerbiai játékosok góljait figyelembe véve a topolyai alakulat 42 találattal magasan vezeti a tabellát, mögötte második helyen a Vojvodina (32), a harmadikon pedig a Čukarički (29) található. A Crvena zvezda csak a hatodik (25), a Partizan pedig mindössze a 16. lenne a külföldi játékosok góljai nélkül.

ANCELOTTI MARAD
Carlo Ancelotti szeretne 2026 után is a Real Madrid vezetőedzője maradni, az olasz futballtréner szerint ez azon fog múlni, hogy addig hogyan teljesít az együttese. A királyi gárda pénteken jelentette be, hogy a 64 éves szakember két évvel megtoldotta az eredetileg a mostani idény végén lejáró szerződését. Az olasz szakember, aki második ciklusát tölti a spanyol fővárosban, előbb 2013-tól 2015-ig, majd 2021 óta irányítja a Real Madridot, amellyel eddig tíz trófeát nyert: kétszer a Bajnokok Ligájában, kétszer a klubvilágbajnokságon, ugyancsak kétszer az európai szuperkupában diadalmaskodott, valamint egy bajnoki címet, két spanyol Király-kupát és egy spanyol szuperkupát is nyert az együttessel. Ancelotti azt is elárulta, hogy szívesen irányítaná tovább is a csapatot, noha az elmúlt hetekben többször is hírbe hozták a brazil válogatottal.

ROONEY-T MÁRIS MENESZTETTÉK
A másodosztályú Birmingham menesztette a vezetőedzői posztról Wayne Rooney-t, a korábbi 120-szoros angol válogatott labdarúgót. A 37 esztendős trénernek – aki októberben három és fél éves szerződést kötött a közép-angliai klubbal – mindössze 15 meccs után kell távoznia, melyekből csapata csak kettőt nyert meg, és a 6.-ról a 20. helyre csúszott a tabellán.

KLEINHEISLER A SPLITI HAJDUKBAN FOLYTATJA
Kleinheisler László a spliti Hajduknál folytatja pályafutását. A horvát együttes kedden a honlapján jelentette be a 47-szeres magyar válogatott középpályás érkezését. A 29 éves játékos a görög Panathinaikosz csapatától szerződött kölcsönbe az idény végéig a horvát bajnoki éllovashoz. Kleinheisler számára nem lesz idegen a horvát élvonal, mivel 2019 és 2023 januárja között az Osijek játékosa volt.

EREDMÉNYEK
Angol bajnokság, 20. forduló: West Ham–Brighton 0:0. Spanyol bajnokság, 19. forduló: Getafe–Rayo Vallecano 0:2, Real Sociedad–Alavés 1:1, Valencia–Villarreal 3:1. Olasz kupa: Milan–Cagliari 4:1.