2024. május 9., csütörtök

A West Hamnek nem lesz könnyű dolga

„Van esély, megvannak az eddigi tapasztalatok.” A West Ham United elleni, csütörtöki mérkőzés előtt bizakodóak a TSC-ben. Žarko Lazetić kiválasztottjai kiemelkedő formát mutattak az elmúlt hétvégén a Partizan elleni hazai bajnoki meccsen, ennek tükrében az esti mérkőzésre sem motiválatlanul futnak majd ki a pályára.

A vezetőedző a mérkőzést beharangozó sajtótájékoztatón elmondta, mellettük szól, hogy a csapat egyre jobb formában van, az edzéseken látottak is bizalomra adnak okot. Az angolok játékát az első mérkőzés alapján jól kielemezték, és bíznak egy olyan eredményben, amelynek köszönhetően az Olimpiakosz ellen az utolsó fordulóban még megmaradna az esély a harmadik hely megszerzésére, ami azt jelentené, hogy a Konferencia Ligában folytathatja a TSC az európai szereplését.

Történelmi meccset játszott a topolyai gárda már Londonban is. Alulmaradtak ugyan, de vezettek, derekasan helytálltak, nagyot küzdöttek a topolyaiak. Az első mérkőzést a várttal összhangban a West Ham erős letámadással kezdte, sok helyzetet alakított ki, viszont a TSC védelme nagyon jól szerepelt, Simić is kiválóan védett. A második félidőben aztán megtörtént a csoda: a West Ham védője hibázott, Stanić megszerezte a labdát és bevette a hazaiak kapuját, megszerezte a TSC-nek a vezetést! Végül a londoniak nyertek, de a topolyaiak nem vallottak szégyent egy olyan csapat ellen, amelynek piaci értéke több mint 443 millió euró, a TSC 20 milliójával szemben.

Jöhet a visszavágó, akár egy újabb csoda, de a történelemírás folytatódik, bármi lesz is az eredmény. Az újságírók a sajtótájékoztatón gratuláltak a vezetőedzőnek a Partizan elleni győzelemhez, aki elmondta még, hogy az Európa-ligában szerzett tapasztalatok is hozzájárultak ahhoz, hogy fölényes győzelmet arathattak a nagy múltú fővárosi csapat otthonában.

Vukašin Krstić, a topolyaiak fiatal védője is jelen volt a sajtótájékoztatón, és elmondta, van egy kis lámpaláza, de ha esélyt kap a mérkőzésen, mindent megtesz a jó eredmény érdekében.

 

Nyitókép: A szerdai sajtótájékoztató (Fotó: Tóth Péter felvétele)