2024. május 8., szerda

FRISSÍTETT – Magyarország legyőzte Szerbiát az Eb-selejtezőben

Gólgazdag első félidőt hozott a belgrádi Szerbia–Magyarország mérkőzés, amelyet a jövő évi Európa-bajnokság selejtezőjének G csoportjában vívtak a felek.

A találkozót a magyarok kezdték veszélyesebben, ám a szerbek ünnepelhettek először, amikor egy ellentámadás végén a peches Szalai Attiláról vágódott a magyar hálóba a labda (10.).

A játékrész derekán azonban fordulat állt be a mérkőzés forgatókönyvében: előbb Varga Barnabás talált be egy ígéretes akció végén Sallai Roland lőtt passzára reagálva (34.), nem sokkal később pedig Willi Orbán helyezkedett tökéletesen a hosszú kapufánál Lang Ádám baloldali, lapos beadásakor (36.).

A térfélcsere után a szerbek sokkal harciasabban léptek fel, és több ígéretes támadást vezettek, Dibusz Dénesnek többször is bravúrral kellett hárítania. Az eredmény azonban már nem változott az utolsó sípszóig, így Marco Rossi legénysége rendkívül értékes három pontot gyűjtött be, és már egyedül vezeti a G csoportot.

Eredmények, 5. forduló, G csoport: Litvánia–Montenegró 2:2, Szerbia–Magyarország 1:2. A sorrend: Magyarország 10, Szerbia 7, Montenegró 5, Litvánia és Bulgária 2 pont.