2024. május 31., péntek
BAJNOKOK LIGÁJA

Vereséggel felérő döntetlen

Igazi tűzijátékkal zárult a Barcelona és az Inter második idei BL-összecsapása. A Camp Nouban a hazai Dembélé vezető gólját (40.) Barella egalizálta (50.), Lautaro Martinez pedig két kapufáról bevágódó lapos lövéssel fordított (63.). Az életéért küzdő Barca a hajráig képtelen volt visszajönni a meccsbe, ám Lewandowski szerencsésen megpattanó lövése visszahozta a reményeket (82.) – igaz, csak néhány percig, hiszen Gosens gyors letámadás végén válaszolt (89.). Hogy matematikai szempontból van még miben bíznia a Xavi irányította katalán klubnak, azért ismét a nagy lengyel gólvágó felelt, aki a bírói ráadásban Garcia jobbról érkező beadására emelkedett, és pompás fejessel egyenlített (90+2.). Az Inter az „iksszel” is roppant kedvező helyzetbe került, hiszen ha két hét múlva a San Siróban legyőzi a Plzeňt, biztosan ott lesz a legjobb 16 között.

Nagy napja volt a Liverpoolnak Glasgow-ban, ahol a Rangers Arfield révén (17.) vezetést szerzett, a Mersey-partiak viszont hétszer válaszoltak a skót gárdának. Szalah mesterhármast jegyzett, Firmino duplázott, rajtuk kívül még Nunez és Elliott iratkozott fel. AZ A csoportból így szinte biztosan a Pool jut tovább a Napoli mellett, a B-ben a leggyengébbnek tartott Brugge már nyolcaddöntős, miközben mögötte nagy a tolongás. A D kvartett viszont még ennél is szorosabban alakul, hiszen a két legrosszabbul álló csapat, a Tottenham és a Marseille győzött, így a jelenleg éllovas Spurs és a sereghajtó Frankfurt között egyetlen meccsen behozható különbség van.

BL, 4. forduló, A csoport: Napoli–Ajax 4:2, Rangers–Liverpool 1:7. A sorrend: Napoli 12, Liverpool 9, Ajax 3, Rangers 0 pont. B csoport: Atlético Madrid–Club Brugge 0:0, Leverkusen–Porto 0:3. A sorrend: Club Brugge 10, Porto 6, Atlético Madrid 4, Leverkusen 3 pont. C csoport: Plzeň–Bayern 2:4, Barcelona–Inter 3:3. A sorrend: Bayern 12, Inter 7, Barcelona 4, Plzeň 0 pont. D csoport: Tottenham–Frankfurt 3:2, Sporting–Marseille 0:2. A sorrend: Tottenham 7, Marseille és Sporting 6, Frankfurt 4 pont.