2024. május 20., hétfő
BAJNOKOK LIGÁJA

Nincs mese, nyerni kell!

Kenyértörésre kerülhet sor a BL C csoportjának 4. fordulójában. Az eddig hibátlanul éllovas Bayern Plzeňbe látogat, ahol vélhetően matematikailag is biztosítja helyét a nyolcaddöntőben, a fennmaradó kiadó pozícióért pedig ádáz csatára számíthatunk a Barcelona és az Inter között. A katalán gárda egy hete zajos módon, vitatott bírói döntések árnyékában kapott ki a San Siróban, és ha a Camp Nouban is alulmarad, akkor biztosan csak az Európa-ligában folytathatja a nemzetközi vitézkedést. Xavi fiainak ráadásul az „iksz” is szinte vereséggel érne fel, hiszen akkor két körrel a csoportkör vége előtt megmaradna a három pont a felek között, úgy, hogy az Interre még várna a csehek elleni, elvileg legkönnyebben hozható diadal.

Ide tartózó hír, hogy Gulácsi Péter, a magyar válogatott és a Leipzig kapusa vasárnap sikeres műtéten esett át Innsbruckban. A 32 éves hálóőr múlt szerdán a Celtic Glasgow ellen 3:1-re megnyert BL-mérkőzés 13. percében, passz közben sérült meg, térdszalagszakadást szenvedett.

A Serie A-ban a Lazio újabb fölényes sikerével tartja helyét az élmezőnyben, a Premier League-ben pedig harmadik alkalommal szerzett pontot az újonc Nottingham, amely 5 egységgel továbbra is a kiesőzónában foglal helyet.

Angol bajnokság, a 10. fordulóban: Nottingham–Aston Villa 1:1. Az élcsoport: Arsenal 24, Manchester City 23, Tottenham 20 pont stb. Olasz bajnokság, a 9. fordulóban: Fiorentina–Lazio 0:4. Az élcsoport: Napoli 23, Atalanta 21, Lazio, Udinese és Milan 20 pont stb. Spanyol bajnokság, a 8. fordulóban: Elche–Mallorca 1:1. Az élcsoport: Barcelona és Real Madrid 22, Athletic Bilbao 17 pont stb. Magyar bajnokság, pótlás a 4. fordulóból: Fehérvár–Újpest 0:1. Az élcsoport (10 forduló után): Ferencváros (–2) 21, Kecskemét 19, Kisvárda és Puskás Akadémia 17 pont stb. Szerb bajnokság, a 14. fordulóban: Radnički–Radnički 1923 1:3. Az élcsoport: Crvena zvezda (–2) 32, TSC és Čukarički (–1) 29, Partizan (–2) 27 pont stb.