2024. május 20., hétfő
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

Az Ágyúsok a Poolt is elintézték

A szezon legnagyobb kihívása várt a fordulót éllovasként kezdő Arsenalra a Premier League hétvégi játéknapján, hiszen Mikel Arteta legénysége a Liverpoolt fogadta. Mindössze 58 másodperc után már vezettek is az Ágyúsok, Martinelli tökéletesen kihasználta Odegaard kiugratását. A Mersey-partiak azonban nem adták könnyen a bőrüket, és az első félidőben veszélyesebbek voltak, aminek meg is lett az eredménye Nunez egyenlítése révén (34.). A nagyszünetre mégis az Emirates Stadion csapata vonulhatott előnnyel, hiszen Saka értékesítette az első gólszerző kiszolgálását (45+5.). Nem sokkal a térfélcsere után ismét visszajött a meccsbe a Pool, ekkor Firmino lőtt a jobb alsóba (53.), de az utolsó szó az Arsenalé volt: Thiago veszélyes játéka miatt Saka állhatott oda a tizenegyeshez, amit a duplázó angol csatár a bal alsóba bombázott.

Németországban az Union vendégsikerrel vette vissza a tabella első helyét, ahogyan tette ez a Napoli is a Serie A-ban. Spanyolországban a Barcelona Pedri korai találatával gyűjtötte be a pontokat, és nem tágít a Real Madrid mellől, Franciaországban pedig elszenvedte első vereségét az idei meglepetéscsapatnak számító Lens.

Angol bajnokság, a 10. fordulóban: Arsenal–Liverpool 3:2, Everton–Manchester United 1:2. Az élcsoport: Arsenal 24, Manchester City 23, Tottenham 20 pont stb. Francia bajnokság, a 10. fordulóban: Rennes–Nantes 3:0, Lille–Lens 1:0. Az élcsoport: PSG 26, Lorient 25, Marseille 23 pont stb. Német bajnokság, a 9. fordulóban: Hertha–Freiburg 2:2, Stuttgart–Union 0:1. Az élcsoport: Union 20, Freiburg 18, Bayern és Borussia (D) 16 pont stb. Olasz bajnokság, a 9. fordulóban: Cremonese–Napoli 1:4, Roma–Lecce 2:1. Az élcsoport: Napoli 23, Atalanta 21, Udinese és Milan 20 pont stb. Spanyol bajnokság, a 8. fordulóban: Real Sociedad–Villarreal 1:0, Barcelona–Celta Vigo 1:0. Az élcsoport: Barcelona és Real Madrid 22, Athletic Bilbao 17 pont stb.

BAJNOKOK LIGÁJA

Nincs pihenő az európai topcsapatok számára a katari vb egyre közelebbi nyitánya ellenére sem, a csapatok ma és holnap már a csoportkör negyedik játéknapjára futnak ki a pályákra, ma az E–H jelű kvartettek lesznek műsoron. Az E-ben a Milan nem engedheti meg magának a San Siróban, hogy újra kikapjon a Chelsea-től, ellenkező esetben „izzadós” utolsó két körre készülhet. Az F csoport fő kérdése, hogy az eddig hibátlan Real Madrid a Sahtar vendégeként – valójában Donyeck helyett Varsóban – már négy meccsel a háta mögött ott lesz-e a legjobb 16 között. A G jelű négyesben a Sevilla az utolsó szalmaszálba kapaszkodna, ha nyerte Dortmundban, míg a H-ban a Juventus használhatja ki Haifában, hogy a PSG és a Benfica Párizsban a csoportelsőségért küzd, és vélhetően egyikük, esetleg mindketten pontokat veszítenek.