2024. május 20., hétfő
BAJNOKOK LIGÁJA

Életben maradt az Öreg Hölgy

Azok után, hogy a PSG vendégeként és hazai pályán a Benficával szemben is alulmaradt a Juventus, a lehető legnagyobb győzelmi kényszerben lépett pályára a torinói alakulat a haifai Makkabi ellen a BL H csoportjának harmadik fordulójában. Massimiliano Allegri ehhez mérten támadó szellemben küldte pályára csapatát, igaz, az izraeli gárda derekasan védekezett, sőt több veszélyes támadást tudott vezetni főleg a második félidőben. Csúfság viszont nem történt a Zebrákkal, akik először a Di María kiugratására lecsapó Rabiot révén szereztek vezetést (35.), majd nem sokkal a második félidő kezdete után a kiváló argentin játékszervező Vlahovićot is kihagyhatatlan helyzetbe hozta (50.) egy hosszú indítással. A szerb nem sokkal később már duplázott, ám találatát les miatt elvette Schärer bíró, és erre akár rá is fázhatott volna a házigazda, hiszen David a Juve-gólokhoz hasonló módon szépített (75.), ám nem sokáig tartott a vendégek pontszerzési reménye: Di María jobb oldali szögletét a duplázó Rabiot bólintotta a hosszúba, beállítva a végeredményt.

A Chelsea Fofana, Aubameyang és Reece James góljával létfontosságú meccsen győzte le a Milant, míg a Leipzig beírta első győzelmét egy pazar, de később les miatt elvett Szoboszlai-góllal, a magyar viszont percekkel később már érvényes gólpasszt adott André Silvának. A 10. percben azonban egy rossz lépés következtében megsérült Gulácsi Péter, akire hosszú kihagyás várhat. A Dortmund 4:1-gyel gázolt át az egyébként jól játszó Sevillán Andalúziában, amivel többé-kevésbé eldőlt a Manchester City által fémjelzett kvartett sorsa.

Eredmények, 3. forduló, E csoport: Salzburg–Dinamo (Z) 1:0, Chelsea–Milan 3:0. A sorrend: Salzburg 5, Chelsea és Milan 4, Dinamo 3 pont. F csoport: Real Madrid–Sahtar 2:1, Leipzig–Celtic 3:1. A sorrend: Real Madrid 9, Sahtar 4, Leipzig 3, Celtic 1 pont. G csoport: Manchester City–København 5:0, Sevilla–Borussia (D) 1:4. A sorrend: Manchester City 9, Borussia 6, Sevilla és København 1 pont. H csoport: Benfica–PSG 1:1, Juventus–Makkabi (H) 3:1. A sorrend: PSG és Benfica 7, Juventus 3, Makkabi 0 pont.