2024. április 30., kedd
LABDARÚGÁS – BAJNOKOK LIGÁJA

Többgólos döntetlennel kiegyeznének

A belgrádi Partizan labdarúgócsapata ma este Bukarestben igyekszik minél kedvezőbb eredményt elérni a Steaua elleni párharc első mérkőzésén. A Bajnokok Ligája 3. selejtezőkörében már nincsenek könnyű ellenfelek, ezzel a fekete-fehér alakulatnál is tisztában vannak, a 26-szoros román bajnok, 23-szoros kupagyőztes, egyszeres BEK- és európaiszuperkupa-győztes bukaresti gárda a potenciális riválisok közül is az egyik legerősebb, de a Partizan edzői stábja és játékosai szerint egy idegenbeli döntetlennel fontos lépést tennének a továbbjutás irányába.

A Partizan a 2. selejtezőkörben a grúz Dila Gorit ütötte ki kettős győzelemmel, 3:0-s összesítéssel, a Steaua a szlovákiai Trencsén csapatát verte idegenben 2:0-ra, majd a hazai visszavágón 3:2-re kikapott, így 4:3-as összesítéssel lépett tovább. A főpróba is a Partizannak sikerült jobban, hiszen a szerbiai szuperliga 2. fordulójában 6:0-ra győzött a Jagodina ellen, míg a Steaua 1:1-es döntetlent játszott a kolozsvári CFR-rel. A román bajnok jelenleg 54. az UEFA ranglistáján, a szerbiai címvédő a 127. helyen áll, viszont utóbbi malmára hajthatja a vizet, hogy a szurkolói rendbontások miatt az európai szövetség megbüntette a bukaresti gárdát, így üres lelátók előtt kénytelenek játszani az első mérkőzésen. Márpedig a Steaua Románia egyik legkedveltebb csapata, az 55 ezer férőhelyes Nemzeti Stadionnak remek az akusztikája, telt ház esetén a szurkolók jelentős pluszt hozhatnak ki kedvenceikből.

Az előző idényben a BL-selejtezőknek pontosan ez a szakasza jelentette a végállomást a Partizannak, hiszen a bolgár Ludogorec otthonában elért 0:0 után hazai környezetben 2:2-es döntetlent játszott, és az idegenbeli gólok száma miatt kiesett. Később a Steauát is ugyanez a csapat állította meg, a románok otthon 1:0-ra nyertek, a bolgárok egy emlékezetes meccsen a 90. percben kicsikarták a hosszabbítást, majd a kiállított kapusuk helyett a román mezőnyjátékossal, Cosmin Moţival a kapuban megnyerték a tizenegyespárbajt, így ők jutottak a BL-csoportkörbe. A Partizannal lehetőleg szeretnék ezúttal elkerülni a 0:0-t, egy olyan döntetlennel a csapatnál szinte mindenki kiegyezne, amelynek során mindkét csapat betalál legalább egyszer. „Az előző idényben gól nélküli döntetlent játszottunk Razgradban a Ludogorec ellen, majd Belgrádban 2:2 lett az eredmény, és a bolgárok jutottak tovább. De akárhogy is lesz, a továbbjutás a visszavágón, Belgrádban dől majd el” – nyilatkozta a fekete-fehérek középpályása, Miroslav Vulićević, aki arra a kérdésre is válaszolt, hogy milyen bukaresti eredmény felelne meg csapatának: „Ha nem kapunk ki, és közben rúgunk gólt is.”

A bukaresti mérkőzés 20.30-kor kezdődik, a visszavágót egy hét múlva játsszák.