2024. május 8., szerda
BAJNOKOK LIGÁJA

A Bernabéuban kezdődik az előrehozott döntő

Bár a Madonnina, vagyis az Inter–Milan milánói rangadó is az európai foci egyik legpikánsabb párharca, a gárdák pillanatnyi erőviszonyait tekintve a Real Madrid és a Manchester City BL-elődöntős küzdelme tekinthető fajsúlyosabbnak. A Santiago Bernabéu Stadionban ma este a friss Király-kupa-győztes Blancóknak kulcsfontosságú lesz, hogy ne tegyék le a fegyvert az Erling Haalanddal fémjelzett City-támadással szemben, miközben saját helyzeteiket nagy arányban ki kell használniuk – Karim Benzemáék higgadt befejezéseire szükség lesz, hiszen a Városiak vélhetően sokkal kevesebb helyzetet engedélyeznek majd, mint a korábban kiütött Liverpool és Chelsea.

A két gárda tavaly is az elődöntőben találkozott, akkor Benzemáék örülhettek (Fotó: Archysport)

A két gárda tavaly is az elődöntőben találkozott, akkor Benzemáék örülhettek (Fotó: Archysport)

Angol bajnokság, 35. forduló: Newcastle–Arsenal 0:2, West Ham–Manchester United 1:0. Az élcsoport: Manchester City (–1) 82, Arsenal 81, Newcastle (–1) 65, Manchester United (–1) 63, Liverpool 62 pont stb. Francia bajnokság, 34. forduló: Lyon–Montpellier 5:4, Troyes–PSG 1:3. Az élcsoport: PSG 78, Lens 72, Marseille 70, Monaco 64 pont stb. Magyar bajnokság, 30. forduló: Fehérvár–Mezőkövesd 1:1. Az élcsoport: Ferencváros 63, Kecskemét 51, Paks 48, Debrecen 47 pont stb. Német bajnokság, 31. forduló: Borussia (D)–Wolfsburg 6:0. Az élcsoport: Bayern 65, Borussia (D) 64, Leipzig 57, Union és Freiburg 56 pont stb. Olasz bajnokság, 34. forduló: Napoli–Fiorentina 1:0, Lecce–Verona 0:1. Az élcsoport: Napoli 83, Juventus 66, Lazio 64, Inter 63, Milan 61 pont stb.

Tömegverekedés a Superclásicón

Tömegverekedésbe torkollott vasárnap este a River Plate–Boca Juniors argentin rangadó. A Superclásicónak nevezett slágermeccs a 93. percig gól nélküli döntetlenre állt, ekkor Miguel Borja egy vitatott tizenegyesből vezetéshez juttatta a hazaiakat. Ezt követően elszabadultak az indulatok, a játékosok egymásnak estek, majd miután helyreállt a rend, Dario Herrera játékvezető három River- és három Boca-futballistát kiállított, és piros lapot kapott Jorge Almirón, a vendégek vezetőedzője is.

A két fővárosi klub ősi ellenfélnek számít, és a szövetség részben a két tábor közti összecsapások miatt tiltotta be – kevés kivétellel – a vendégszurkolók jelenlétét a meccseken. A Libertadores-kupa 2018-as döntőjét például biztonsági okokból Madridba vitték, miután a Boca buszát a stadion felé menet megtámadták a Rive Plate huligánjai.