2024. április 30., kedd
NBA

Los Angelesben állították meg a Denvert

Négy győzelemből álló sorozata szakadt meg a Nikola Jokićtyal felálló Denvernek, amely szombat este a híres Staples Centerben lépett parkettre. A házigazda Los Angeles Clippers csapata a meccs előtt hárommal kevesebb győzelmet számlált ellenfelénél, és sokkal gyengébb szériát tudott maga mögött az elmúlt héten, ennek ellenére nagy lendülettel, remek dobóformával ment neki a Nuggetsnek. Az első negyed végére szép előnyt épített ki (34:26), és a Denver – a liga egyik legjobb védekező csapataként – a későbbiekben sem tudta megállítani a Clipperst. A második félidő elején még néhányszor visszakapaszkodott 7-8 pontra a Nuggets, de a különbség folyamatosan nőtt, és a legnagyobb (124:97) hazai vezetést tekintve a 21 pontos vereség (132:111) végül még elfogadhatónak mondható – igaz, így is a szezon legsúlyosabb pofonja lett ez.

Nikolát a harmadik negyedben technikaival kiállították, de 19 ponttal és 6 lepattanóval így is csapata legjobbja volt, míg a győztes csapat két szerbje közül csak Boban Marjanović játszott, aki szűk kilenc perc alatt 6 pontig és 5 lepattanóig jutott.

Bogdan Bogdanović (14 pont) és Nemanja Bjelica (11 pont, 6 lepattanó) is tisztességgel hozzájárult a Sacramento Memphis elleni győzelmében (102:99). Ma hajnalban a New Orleans elleni hazai diadal (122:117) során Bogdan még nagyobbat játszott, 24 pontot, 7 gólpasszt és 4 lepattanót jegyzett, Bjelica 7 pontta, 10 lepattanóval zárt. A Kings pillanatnyilag rájátszást érő hetedik helyen áll, 18/15-ös mérleggel.