2024. április 27., szombat
FÉRFI EB

Lazsáltak az esélyesek

Vereséggel zárta a középdöntőt a II. csoport két továbbjutója az Európa-bajnokságon, a dánok Szlovéniától, a svédek pedig Norvégiától kaptak ki az utolsó fordulóban. Az már korábban eldőlt, hogy a két skandináv együttes bejut a legjobb négy közé, így a presztízsen kívül egyikük számára sem volt különösebb tétje a találkozónak. A két válogatott ennek megfelelően játszott, úgy tűnt, inkább tartalékolnak az elődöntőre.

A zárókör a szlovénok és a portugálok számára volt kulcsfontosságú, közöttük dőlt el a csoport harmadik, helyosztót érő helyének sorsa. Az est a portugál–holland döntetlennel indult, így a szlávok az eredmény ismeretében léphettek pályára a világbajnok ellen. Gašper Margučék magabiztosan kezdték a találkozót, a dánok inkább csak sodródtak az árral. A szlovénok az első játékrész során háromgólos előnyt szereztek, amiből kettőt a lefújásig meg is őriztek, így pénteken az ötödik helyért játszhatnak az I. csoport harmadikjával.

Eredmények, középdöntő, 4. (utolsó) forduló, II. csoport: Portugália–Hollandia 33:33, Szlovénia–Dánia 28:25, Norvégia–Svédország 33:23. A végeredmény: 1. Dánia 8, 2. Svédország 6, 3. Szlovénia 6, 4. Portugália 5, 5. Norvégia 4, 6. Hollandia 1 pont.

OFTEDAL A NYÁRON TÁVOZIK A GYŐRBŐL
A Győr női csapatának norvég irányítója, Stine Oftedal a klub közösségi oldalán jelentette be, hogy az idény végén távozik az egyesülettől. A háromszoros világ- és ötszörös Európa-bajnok játékos nem keres más klubot, egyelőre csak szünetet tart pályafutásában, ugyanakkor hozzátette, ezzel valószínűleg véget is ér a karrierje: „Kicsit azért szeretném még nyitva tartani ezt az ajtót. Sok játékost láttam, aki visszavonult, de annyira hiányzott neki, hogy talált egy másik megoldást, hogy folytathassa. De egyelőre az tűnik a leghelyesebbnek, ha végleg befejezzem. Itt, ebben a klubban és profiként is” – mondta Oftedal.

A 32 éves irányító 2017-ben igazolt Győrbe, azóta a Bajnokok Ligáját kétszer, a magyar bajnokságot négyszer, a magyar kupát pedig háromszor nyerte meg a Rába-parti együttessel. Oftedal gyűjteményéből egyedül az olimpiai aranyérem hiányzik, ezt Párizsban még lehetősége lesz pótolni.

 

Nyitókép: Kristjan Horzen hatból hatot rámolt be a dánok kapujába (Fotó: Beta)