2024. április 27., szombat
FÉRFI EB

Karabatić rekordot döntött

A szoros első félidőt követően Franciaország a második játékrészben felőrölte a horvát védelmet a Németországban zajló Európa-bajnokság középdöntőjének első fordulójában, így megőrizte veretlenségét a tornán és átvette a vezetést a tabellán. Az olimpiai címvédő sztárjátékosa, Nikola Karabatić öt góllal járult hozzá a sikerhez, ráadásul utolsó találatával az Eb-n szerzett gólok tekintetében az örökranglista élére állt.

A korábbi rekordot az izlandi klasszis, Guðjón Valur Sigurðsson tartotta 288 találattal, ezt Karabatić (eddig) eggyel túlszárnyalta. A csütörtök esti másik találkozó jóval szorosabb csatát hozott, Németország és Izland sokáig nem bírt egymással, a házigazda csak az utolsó öt percben tudott végérvényesen felülkerekedni, és a maga javára fordítani a találkozót.

Amint arról már beszámoltunk, a magyar válogatott egy nyerhető meccsen végül kikapott Ausztriától, s nehéz helyzetbe került a folytatást illetően. Chema Rodríguez csapata ma este a horvátok ellen lép pályára. A középdöntős csoportok első két helyezettje jut be az elődöntőbe, a harmadikok pedig az ötödik helyért játszanak, így a magyaroknak fontos lenne az újabb két pont, ha életben szeretnék tartani továbbjutási esélyeiket.

Eredmények, középdöntő, 1. forduló, I. csoport: Franciaország–Horvátország 34:32, Németország–Izland 26:24. Az állás: Franciaország 4, Ausztria 3, 3. Magyarország 2 (62:55), Németország 2 (56:57), Horvátország 1, Izland 0 pont.

 

Nyitókép: Nikola Karabatić 39 évesen is megállíthatatlan (Fotó: Beta/AP)