2024. május 9., csütörtök
NŐI BL

Már a harmadik Fradi-zakó

A Ferencváros a női Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában is kikapott, a zöld fehérek ezúttal a ljubljanai Krim otthonában szenvedtek hatgólos vereséget. A mérkőzés elején még kiegyenlített küzdelem zajlott, a folytatásban azonban fokozatosan ellépett a házigazda, amely a szünetben már öt góllal vezetett. A térfélcserét követően is a szlovén gárda akarata érvényesült, a Krim őrizte meggyőző fölényét, sőt a mérkőzés háromnegyedénél már tízgólosra nőtt a hazai vezetés (29:19). A hajrában a Fradi még faragott némileg a hátrányából, a csúfos vereséget azonban nem tudta elkerülni. Hasonlóan járt a Debrecen is, amely hazai pályán maradt alul a Bietigheim együttesével szemben. A német bajnok és kupagyőztes rendkívül hatékonyan kézilabdázott, így esélyt sem adott a magyar együttesnek, a vendégek mindössze nyolc lövést rontottak a hatvan perc során, ami mindent elárul a teljesítményükről.

Ezzel a szemben a sorozatban legutóbb bronzérmes Győr harmadik skalpját is begyűjtötte, a Brest és a Debrecen után a CSM București gárdáját is legyőzte. A romániai mérkőzésen negyedóra után már 9:4-re vezetett Ulrik Kirkely együttese, a vendéglátó azonban felzárkózott. A szünet előtti percekben a győriek ismét magukhoz ragadták az irányítást, és kétgólos előnnyel vonulhattak a pihenőre. A folytatásban újfent egyenlített a román alakulat, ezt követően azonban a Győr végérvényesen magához ragadta az irányítást, a lefújásig már nem engedte visszazárkózni ellenfelét, s végül négy góllal nyert.

A debreceni Hámori Konszuéla (balról) és Vámos Petra (jobbról) próbálja megállítani a német Dulfer Kellyt (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

A debreceni Hámori Konszuéla (balról) és Vámos Petra (jobbról) próbálja megállítani a német Dulfer Kellyt (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Eredmény,3. forduló, A csoport: Budućnost–Sävehof 31:30, Debrecen–Bietigheim 26:36, CSM București–Győr 23:27. A Brest–Odense találkozó lapzártánk után ért véget. Az állás: Győr és Bietigheim 6, Odense, Brest, CSM București és DVSC 2, Sävehof 0 pont. B csoport: Krim–FTC 32:26, Zagłębie–Vipers 20:34, Esbjerg–Metz 29:27. A Rapid–Ikast találkozó lapzártánk után ért véget. Az állás: Krim 6, Vipers, Ikast és Esbjerg 4, Metz és Rapid 2, FTC és Zagłębie 0 pont.

Nyitókép: A debreceni Hámori Konszuéla (balról) és Vámos Petra (jobbról) próbálja megállítani a német Dulfer Kellyt (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)